Reklama

łopatki przy kierownicy

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

łopatki przy kierownicy

Postprzez hubcio » 10 grudnia 2009, 17:08

Znalazłem na YouTubie spot gdzie w cuprze są łopatki przy kierownicy:
http://www.youtube.com/watch?v=eJ7NCFcM ... re=related

??
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
hubcio
Stella +
Stella +
 
Posty: 92
Dołączył(a): 14 lipca 2009, 15:58
Lokalizacja: Polska
Auto: Leon

Reklama

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez Kozak » 10 grudnia 2009, 17:11

hubcio, od DSG

Szukasz ubezpieczenia ?? Oferta każdego TU

- Ubezpieczenia Komunikacyjne Majątkowe Firmowe
- Ubezpieczenia Ochrony Prawnej - D.A.S.
- Ubezpieczenia Na Życie NNW
- Polisy oszczędnościowe Emerytalne Posagowe

Zapraszam na PW
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
Kozak
Sympatyk LeonClub
 
Posty: 7478
Dołączył(a): 9 września 2005, 09:58
Lokalizacja: Częstochowa / SKL
Auto: Sportline 4x4
silnik: inny

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez mlody bbm » 11 grudnia 2009, 01:34

to nie Cupra tylko FR :P
Zobacz Profil
mlody bbm
Sport
Sport
 
Posty: 244
Dołączył(a): 11 lutego 2009, 02:44
Lokalizacja: Częstochowa
Auto: Leon FR

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez olus » 11 grudnia 2009, 01:52

co to za wersja to cieko powiedziec, felgi cuprowskie, zaciski na czerwono, nakladki lusterek w kolorze nadwozia, zderzak w tym kolorze wyglada tak samo, grill albo fr albo cupra do MY2008, wydech to cupra, w pewnym momencie pisza o 240cv, czarne lusterko wsteczne, natomiast podsufitka szara

dsg i zblizenie na zegary to chyba fr


stawiam na zmontowane 2 leony w reklamie :)
have no fear BMN is here :D

Seat Napinator
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
olus
Sport
Sport
 
Posty: 596
Dołączył(a): 31 stycznia 2007, 20:17
Lokalizacja: Warszawa
Auto: leo bmn

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez noktoto » 11 grudnia 2009, 15:25

olus napisał(a):stawiam na zmontowane 2 leony w reklamie :)

Dokładnie, Cupra jeszcze z chromowanym gilem i FR TFSI DSG.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
noktoto
Cupra
Cupra
 
Posty: 2513
Dołączył(a): 22 lipca 2008, 21:46
Lokalizacja: Mazowieckie
Auto: GTI Performance
silnik: benzyna 2.0 turbo

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez hubcio » 11 grudnia 2009, 16:09

były DSG w leonie z łopatkami?
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
hubcio
Stella +
Stella +
 
Posty: 92
Dołączył(a): 14 lipca 2009, 15:58
Lokalizacja: Polska
Auto: Leon

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez noktoto » 11 grudnia 2009, 16:32

hubcio napisał(a):były DSG w leonie z łopatkami?

Tylko w FR TFSI. Tu jest zdjęcie.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
noktoto
Cupra
Cupra
 
Posty: 2513
Dołączył(a): 22 lipca 2008, 21:46
Lokalizacja: Mazowieckie
Auto: GTI Performance
silnik: benzyna 2.0 turbo

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez hubcio » 11 grudnia 2009, 19:58

Nigdy się z czymś takim nie spotkałem n"realu" :okulary:
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
hubcio
Stella +
Stella +
 
Posty: 92
Dołączył(a): 14 lipca 2009, 15:58
Lokalizacja: Polska
Auto: Leon

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez DzieX » 8 listopada 2017, 11:48

Dopisuje się do tematu:

Czy ktoś na forum ma leona z taką kierownicą, czy jest to biały kruk? Znalazłem w ETCE taką, ale zdjęć na google praktycznie brak. Zastanawiam się jaka jest szansa kupienia tego w używce.
Czy można dołożyć manetki jakoś estetycznie do kierownicy, która ich nie miała?
Zauważyłem również w kierownicach wielofunkcyjnych różne oznaczenia przycisków z lewej strony. Część ma tak jakby do obsługi telefonu a część dwie podwójne strzałki góra i dół. Do czego one służą?
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Zobacz Profil
DzieX
Sport
Sport
 
Posty: 263
Dołączył(a): 13 sierpnia 2010, 11:50
Auto: Toledo 1M Vr5
silnik: AGZ 2.3

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez miroA3 » 8 listopada 2017, 12:13

wpisz sobie w google np. leon FR 2007 DSG ( albo 2008 ) i zobaczysz troche takich zdjęć
dostepna tylko w jedenj wersji wyposazenia i silnikowej, wiec co zrozumiale jest ich stosunkowo malo, mozna podejrzec tez w ogloszeniach z odpowiednich rocznikow na mobile...

Obrazek

Obrazek




Nie, nie mozna dolozyc manetek,

kierownica fabrycznie tylko z 2.0TFSI, choc mozna taka dolozyc przy DSG rowniez do np 2.0TDI
( audi a3 8p kazde mialo lopatki, VW juz nie, tak jak w seacie, mozna zmienic, przekodowac, nie kazdy sterownik kierownicy obsluzy takowa, tu tez zmiana + tasma itd )
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
TopSport
TopSport
 
Posty: 1497
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Auto: FR 2.0 TSI
silnik: CCZ 2.0

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez Premo » 8 listopada 2017, 12:59

DzieX napisał(a):Dopisuje się do tematu:

Czy ktoś na forum ma leona z taką kierownicą, czy jest to biały kruk? Znalazłem w ETCE taką, ale zdjęć na google praktycznie brak. Zastanawiam się jaka jest szansa kupienia tego w używce.
Czy można dołożyć manetki jakoś estetycznie do kierownicy, która ich nie miała?
Zauważyłem również w kierownicach wielofunkcyjnych różne oznaczenia przycisków z lewej strony. Część ma tak jakby do obsługi telefonu a część dwie podwójne strzałki góra i dół. Do czego one służą?


Nie taki bialy kruk. Tu masz taką kompletną z multi i poduszką.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7036465287
Zobacz Profil
Premo
Stella +
Stella +
 
Posty: 65
Dołączył(a): 24 listopada 2014, 16:49
Auto: Leon 1P
silnik: BWJ 2.0

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez DzieX » 8 listopada 2017, 14:05

Dzięki za odpowiedzi i cynk - wczoraj nie było tej aukcji. Teraz już też nie ma :P
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Zobacz Profil
DzieX
Sport
Sport
 
Posty: 263
Dołączył(a): 13 sierpnia 2010, 11:50
Auto: Toledo 1M Vr5
silnik: AGZ 2.3

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez rimu » 8 listopada 2017, 19:45

Daj znać czy Ci dział zmiana biegów
Zobacz Profil
rimu
Signo
Signo
 
Posty: 105
Dołączył(a): 16 listopada 2015, 08:04
Auto: cupra
silnik: BWJ 2.0

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez DzieX » 8 listopada 2017, 23:47

Ojj, zanim ja wrzucę automat to sporo czasu mienie - kupiłem na przyszłość, bo kiera z FR jest jedną z najładniejszych jakie widziałem (pasująca designem do 1M).
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Zobacz Profil
DzieX
Sport
Sport
 
Posty: 263
Dołączył(a): 13 sierpnia 2010, 11:50
Auto: Toledo 1M Vr5
silnik: AGZ 2.3

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez miroA3 » 9 listopada 2017, 08:31

a to DSG będziesz wsadzał do 1m ??

stare DSG z golfa4 R32, czy nowsze z golfa5,a3 8p,L 1p ?

obsluguje sterownik w 1m, albo da sie zaadoptowac taki, ktory obsluzy przelaczanie biegow przy kierownicy ? hmm

po co ci poduszka ? i tak nie zadziala, ta jest dwunabojowa, Ty masz jednonabojowa, bylo sobie zaslepke kupic, to samo..
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
TopSport
TopSport
 
Posty: 1497
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Auto: FR 2.0 TSI
silnik: CCZ 2.0

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez DzieX » 9 listopada 2017, 11:30

Raczej stare, DQ250. Nowe to zbyt duży koszt adaptacji. Na starym DSG do manetek idą tylko 3 piny, z czego jeden to masa, także działać powinno bez problemu. A jak nie to mu się nieco pomoże lutownicą ;)

Co do poduchy - sprzedający podesłał foty i wynika że jest jednonabojowa..
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Zobacz Profil
DzieX
Sport
Sport
 
Posty: 263
Dołączył(a): 13 sierpnia 2010, 11:50
Auto: Toledo 1M Vr5
silnik: AGZ 2.3

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez rimu » 10 listopada 2017, 06:07

skupiłbym się jeszcze nad tym czy będzie działać zmiana biegów bo w 1p jak się dołoży dsg to nie jest niestety tak że tylko jest potrzebna kierownica i poduszka i adaptacja. Być może jest jeszcze potrzeby moduł komfortu lub bornetz czy jakoś tak lub coś jeszcze bo mi tego brakuje. I wcale nie jest tak że cupra ma je najlepsze. Wiem bo obecnie jest szukany brakujący element w moim aucie.
Koszt adaptacji jest śmieszczy w porównaniu z zgraniem r32 w startym aucie tak by działała elektryka, licznik, klima itd. Myśle że nie jedyn by kupił felgi z oponami za samą część elektryczną.
Zobacz Profil
rimu
Signo
Signo
 
Posty: 105
Dołączył(a): 16 listopada 2015, 08:04
Auto: cupra
silnik: BWJ 2.0

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez miroA3 » 10 listopada 2017, 06:45

rimu napisał(a):skupiłbym się jeszcze nad tym czy będzie działać zmiana biegów


na sterowniku ze starej TT albo golfa4 R32, ktore mialy takie kierownie z lopatkami w serii, bedzie dzialac bez problemu
jest pare takich projektow w starych s3 8l i dziala, skrzynie biegow przeznaczone do 4x4, bo tylko takie te auta byly, tez mozna wsadzic do oski..

rimu napisał(a):bo w 1p jak się dołoży dsg to nie jest niestety tak że tylko jest potrzebna kierownica i poduszka i adaptacja. Być może jest jeszcze potrzeby moduł komfortu lub bornetz czy jakoś tak lub coś jeszcze bo mi tego brakuje.


zadne modul komfortu ani bord, one nie sa od tego, zmienia sie modul kierownicy ( kąta skrętu potocznie zwany przez handlarzy ) czasem tasme i wiazke, jak w aucie jest multi i tempomat, to sterownik na 90% dobry. Sterownik taki golfowski na alle to jakies 300zł

Normalny mod, bardzo popularny w autach ktore mialy DSG a kierownice zwykla, sadze ze na forach golfa czy tourana jest opisane wszystko od a do z.
Tylko audi a3 ( z aut na budzie golfa5/6 ) mialo w serii kierownice z lopatkami przy skrzyni DSG
Cupra nie ma z tym nic wspolnego, to sa opcje wyposazenia, a nie pakietu

DzieX napisał(a):Co do poduchy - sprzedający podesłał foty i wynika że jest jednonabojowa..


to by byla jakas nowosc, czyzby seat mial jednonabojowe, a reszta dwu ( w rodzinie na budzie golfa 5 ) ?, hmm
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
TopSport
TopSport
 
Posty: 1497
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Auto: FR 2.0 TSI
silnik: CCZ 2.0

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez DzieX » 11 listopada 2017, 01:35

rimu napisał(a):Koszt adaptacji jest śmieszczy w porównaniu z zgraniem r32 w startym aucie tak by działała elektryka, licznik, klima itd. Myśle że nie jedyn by kupił felgi z oponami za samą część elektryczną.


Silnik pochodzi z TT R32 i jeździł z tą skrzynią od czasu jak wyjechał z fabryki. Także sądzę, że da radę odpalić ;) Generacyjnie jest to elektronika jeden krok za 1P, czyli właśnie okolice mojego Toledo.

miroA3, Ile wtyczek jest do dwunabojowej?
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Zobacz Profil
DzieX
Sport
Sport
 
Posty: 263
Dołączył(a): 13 sierpnia 2010, 11:50
Auto: Toledo 1M Vr5
silnik: AGZ 2.3

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez miroA3 » 11 listopada 2017, 07:54

DzieX napisał(a):Ile wtyczek jest do dwunabojowej?


wtyczka jest jedna, ale naboje sa dwa. ale jak teraz patrze na zdjecie poduszki do leona,altei to tam jest jeden..

DzieX napisał(a):Także sądzę, że da radę odpalić


normalnie Ci wszystko bedzie dzialac przy takim swapie, przy skrzyni ktora jest 4x4 zmienisz tylko u siebie polosie na tez z 4x4
elektrycznie jak wszystko przelozysz ze starej TT to nie bedzie zadnego problemu.
Zobacz Profil
Avatar użytkownika
miroA3
TopSport
TopSport
 
Posty: 1497
Dołączył(a): 5 kwietnia 2006, 09:09
Lokalizacja: Kraków
Auto: FR 2.0 TSI
silnik: CCZ 2.0

Re: łopatki przy kierownicy

Postprzez DzieX » 11 listopada 2017, 13:02

No właśnie - też miałem info od kolego z toledoclupolska, który swapował kierę z Leona mk2, że jest jednostrzałowa. To jest zdjęcie mojej:

Obrazek
Seat Toledo 2.3 V5
facebook, forum
Zobacz Profil
DzieX
Sport
Sport
 
Posty: 263
Dołączył(a): 13 sierpnia 2010, 11:50
Auto: Toledo 1M Vr5
silnik: AGZ 2.3


Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości