Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Czujnik temperatury wewnętrznej / powietrza nadmuchiwanego

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Czujnik temperatury wewnętrznej / powietrza nadmuchiwanego

Postprzez DanJ93 » 30 maja 2018, 09:01

Witam, mam problem z ogrzewaniem, gdyż w aucie zaczyna się robić ciepło, dopiero gdy ustawię na climatronicu 26,5*C, gdy dam nawet o pół stopnia mniej, to dmucha chłodnym.

Podłączyłem pod kompa i wyszło, że Czujnik temperatury wewnętrznej / powietrza nadmuchiwanego chyba jest uszkodzony, bo pokazuje znacznie zawyżone temperatury, np. wczoraj gdy czujnik za parownikiem i czujniki poszczególnych stref (nogi prawa/lewa itp.) pokazywały 20*C, on pokazywał 35*C, po paru minutach chłodzenia auta klimą tamte czujniki pokazały 12*C, a ten nieszczęsny 27*C i ogólnie bardzo długo w nim schodzi ta temperatura (1*C nawet na parę minut)

I teraz pytanie do Was, gdzie on się znajduje i jak się do niego dostać? Bo rozebrałem wczoraj pół deski i zlokalizowałem tylko czujniki nadmuchu na nogi i czujnik za parownikiem, a może szukam nie tam gdzie trzeba? I jest on może całkiem gdzieś indziej?
Polska, Podkarpacie, Lubaczów
DanJ93
Signo
Signo

Auto: Leon I
Silnik: APG 1.8

Reklama

Re: Czujnik temperatury wewnętrznej / powietrza nadmuchiwane

Postprzez luki530 » 30 maja 2018, 13:45

To nie ta kropka w panelu klimy? :)

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
luki530
Signo
Signo

Auto: Insignia
Silnik: CJXA 2.0

Re: Czujnik temperatury wewnętrznej / powietrza nadmuchiwane

Postprzez DanJ93 » 31 maja 2018, 06:13

luki530 napisał(a):To nie ta kropka w panelu klimy? :)

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka

Dzięki za odpowiedź. Co ciekawe, dzwoniąc do ASO uzyskałem odpowiedź, że jest za deską i nawet mi rysunek wysłali i podali numer czujnika. Dopiero teraz, gdy się przyjrzałem, to widzę, że mnie wprowadzili w błąd i nakierowali mnie na czujnik temperatury nóg!! Na darmo pół deski rozebrałem...
Polska, Podkarpacie, Lubaczów
DanJ93
Signo
Signo

Auto: Leon I
Silnik: APG 1.8

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne