Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Przednia maska zablokowana

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Przednia maska zablokowana

Postprzez majki82 » 27 maja 2018, 09:50

witam
(przepraszam za brak polskich znakow)
prosze o pomoc
zablokowala mi sie maska,sprawdzalem olej i zostawilem kaalek papieru pod maska(w rogu u gory gdzie zawiasy)
zamknalem maske,chcialem z powrotem otworzyc zeby wyciagnac ten papier i juz sie nie dalo.papier wyciagnalem normalnie bo wystawal troche na zewnatrz.Jak ciagne za raczke w aucie slychac linke jak chodzi ale maska sie nie dzwiga,dalem rade dostac sie do zapadki(dzwigajac sila przod maski)ale jak nia ruszam w gore i w dol maska sie nie otwiera..z gory dziekuje za podpowiedzi.
dzieki
majki82
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Leon
Silnik: CGGB 1.4

Reklama

Re: Przednia maska zablokowana

Postprzez Misiek » 28 maja 2018, 20:01

u mnie też się tak kiedyś blokowała. Zazwyczaj wtedy gdy ktoś pierdykną nią czyli puścił z góry. Po kilku próbach szarpania za uchwyt puszczała, ale nie było łatwo. Ja zazwyczaj opuszczam do momentu aż haczyk zaskoczy i wtedy dociskam i jest OK
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez majki82 » 29 maja 2018, 08:13

zdemontowalem dzwignie od otwarcia maski,linka chodzi,pryskalem wd40 na mechanizm pod maska,podnioslem maske na chama tyle ile sie da i daje sie ruszac zapadka od otwierania ale nie rusza nic,domyslam sie ze moze to byc ten haczyk ale nie me do niego dojscia,nawet jak zdemontuje oslone pod silnikiem.poki co jestem za granica we francji ,zostaje mi chyba jechac tutaj do serwisu seata,jak dzwonilem so seat polska we wszystkich wiekszych miastach nikt nie byl w stanie mi powiedziec co i jak...
majki82
Stella
Stella

Postprzez Misiek » 29 maja 2018, 08:22

A czujesz jakiś opór linki czy chodzi swobodnie? Może się zerwała. Powinien być jakiś sposób na awaryjne otwarcie maski jeśli linka faktycznie była by zerwania.
Obrazek
Był świetny FR STYLE 2.0 TDI+ by DYNOSOFT :arrow: Leon
Jest nowy 5F'ST FR1.8 TSI My2018 :arrow: Leon
Misiek
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Auto: leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez miroA3 » 29 maja 2018, 08:31

jak widzisz zapadke to nei dasz rady wsadzic srubokreta i nim probowac ja przestawic ?

poogladaj na youtube filmiki z takich akcji
miroA3
FR
FR

Region: małopolskie
Auto: FR 2.0 TSI
Silnik: CCZB 2.0

Postprzez majki82 » 29 maja 2018, 09:59

linka chodzi,przynajmniej ta pierwsza od strony raczki pod kierownica,bo najprawdopodobniej sa dwie jak sie dowiedzialem.tego haczyka w mechanizmie pod maska za cholere nie idzie przestawic srubokretem w lewo zeby odblokowac.a zapadka ta prostokatna co idzie w kierunku do gory to jestem nia w stanie srubokretem a nawet palcami manipulowac do gory i na dol ale to nic nie daje.w seacie tu we francji mi powiedzial zebym jechal do goscia od blacharki bo po pierwsze jest tak zawalony robota ze termin ma za 2 tyg a po drugie jak otworza to nie gwarantuja ze pozniej sie znowu nie zatrzasnie..wieczorem jade do blacharza,wczoraj dzwonilem na assistance bo mam tez pakiet europa,gosc przyjechal,porysowal mi grill srubokretem i pojechal....masakra
majki82
Stella
Stella

Postprzez Kwasny » 30 maja 2018, 16:45

Ja z kolegą otwierał w dwie osoby, jenda naciska na maskę a druga ciagla rączkę. Udawalo się jak klapa była mocno docisnięta.
Kwasny
Stella +
Stella +

Auto: Altea
Silnik: BSE 1.6

Postprzez majki82 » 6 czerwca 2018, 14:25

Od tego zaczalem bo wszedzie pisza zeby probowac we dwoch ale niestety nie dalo rady a bardzo bym sie ucieszyl..blacharz dwonil ze otwarli,udalo sie pretem jakims od dolu,z podnosnika.mowi ze nic nie uszkodzili,jutro odbieram auto wiec bede wiedzial cos wiecej to napisze,acha,mowil ze zamowili zamek.mam nadzieje ze nie zabule za duzo...

-- 4 czerwca 2018, 10:30 --

mialem odebrac auto w piatek,okazalo sie ze wyslali zamek ale zapomnieli wsadzic linke,auto dalej w warsztacie..no comments,podobno ma linka dojsc jutro

-- 6 czerwca 2018, 15:25 --

wiec tak:
nawalila linka,ta krotka,pod maska ,ktora idzie do zamka klapy.podniesli ile sie dalo maske i z grilu sa dwie dziury przez ktore mozna odkrecic zamek i otworzyc maske.niestety o tym nie wiedzialem.zamowili zamek w seacie 89 euro plus linka 10.50 euro plus poltorej godziny roboty wiec w sumie 184 euro...nie wiem czy to drogo czy nie..
pozdrawiam
majki82
Stella
Stella

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne