Niestety po podniesieniu jej okazało się że tapicerka pod nią też jest mokra, czytałem że to często wina drzwi ale wtedy by nie napłynęło wody do środka gumowej wycieraczki a tylko od dołu by była mokra (poprawcie mnie jeśli się mylę) - więc podejrzenie padło na odpływy wody na podszybiu - macie jakieś doświadczenie od czego zacząć powinienem?
jest to chyba pierwszy raz jak ona była mokra, aż tak że zauważyłem.
Dodatkową może informacją jest dość mocne parowanie przedniej szyby (wtedy muszę włączyć klimę), szczególnie po myciu samochodu albo podczas chłodniejszych wieczorów - oraz jak wyłączę klimatyzację to po pewnym czasie zaczynają parować boczne szyby na wysokości wylotu powietrza.
Niestety nie mam garażu więc ciężko jest mi operować na zewnątrz więc szukam czegoś co mi pomoże szybko zdiagnozować problem.
Dzięki za porady!
-- 2 grudnia 2017, 17:56 --
dziś sprawdziłem nieco uszczelki wokół drzwi i na tych gdzie jest mokro pod pomiędzy uszczelką a tym plastikowym progiem zauważyłem wodę, po lewej stronie było sucho (od pasażera)

nie ma tam dużo wody ale jest wyczuwalna i widoczna.
Rozumiem że trzeba będzie uszczelnić blachę przylegająca do drzwi - czyli typowa usterka w leonach...