Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Przekaźnik pompy powietrza wtórnego

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Przekaźnik pompy powietrza wtórnego

Postprzez bodeek » 12 czerwca 2018, 18:08

Cześć,

Mam takie problem, że kiedyś wyłączając auto nie usłyszałem, że coś dalej buczy pod maską. Po całej nocy padł aku. Po ogarnięciu tematu wyszło, że chodzi cały czas pompa powietrza wtórnego. Z tego co wiem to powinna się wyłączać jakieś 2-3 minuty po odpaleniu zimnego silnika ale moja nadal chodziła. Długo nie myśląc zerknąłem na przekaźniki w kabinie "postukałem" i nic to nie dało. Zerknąłem pod maskę i stuknąłem w puszkę z bezpiecznikami i pomogło to w wyłączeniu. Zerknąłem do środka i są tam 2 przekaźniki - 370 i 458. Niestety nie wiem, który za co odpowiada (chyba jeden jest od pompy paliwa). Czy ma ktoś jakiś schemat bądź informację za co który przekaźnik odpowiada? Chyba, że to przypadek że po stuknięciu w w przekaźniki pompa się wyłączyła i przyczyny trzeba szukać gdzie indziej? Niby prosta sprawa bo trzeba by poczekać na kolejną taka sytuację i klepnąć najpierw w jeden potem w drugi przekaźnik ale profilaktycznie odłączyłem wtyczkę od tej pompy i teraz drażni mnie błąd który wywala na desce ;)

Będę wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
bodeek
Stella
Stella

Auto: Leon 1P
Silnik: BSE 1.6

Reklama

Re: Przekaźnik pompy powietrza wtórnego

Postprzez marcin7x5 » 13 czerwca 2018, 20:14

Ten 458 to jest raczej od głównego zasilania po zapłonie.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne