Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
damcar napisał(a):warto w okresie zimowym co 2 tygodnie odpalać klimę na parę minut aby kompresor się nasmarował
misiek_t napisał(a):klimatronik sam się włącza automatycznie w zimie jakoś tam
jakieś cuda słyszałeśdamcar napisał(a):słyszałem także że jest jakiś filtr w skraplaczu ktory wymienia się co 3 lata
damcar napisał(a):ktoś robił to " na własną rękę" w leonie
Kozak napisał(a):mało kto to robi prawidłowo , bo instrukcja użycia jest słaba
YaZoo napisał(a):bo pianka bedzie w całym aucie
nie za tylnym siedzeniem tylko stawia się na przednim dywaniku na miejscu pasażera tuż przy wlocie w tunelu. Ja kupiłem taki komplet i na wiosnę będę to robił http://allegro.pl/wurth-zestaw-odgrzybi ... 74677.htmlYaZoo napisał(a):Pierwszy raz kupiłem preparat w areozolu, który stawiasz na podłodze za tylnym siedzeniem naciskasz spust przy zamkniętym obiegu klimy
misiek_t napisał(a):damcar te mrozy strasznie rozciągnęły Ci leona![]()
AdamTower napisał(a):Odgrzybianie - polecam Ozon. Ale nie zrobione w zakładzie w 30 min tylko 2-3 "sesje" po 1h i dopiero wtedy można się pozbyć grzyba. Kolega zajmuje się tym profesjonalnie i właśnie min 2 sesje dają porządany efekt.
damcar napisał(a):Szanowni forumowicze mam dwa pytania:
1) konserwacja klimatronica: naczytałem się że warto w okresie zimowym co 2 tygodnie odpalać klimę na parę minut aby kompresor się nasmarował itp. Tylko czy odpalę klimę przy niskiej temperaturze ? A może czy jest taka potrzeba w tym samochodzie?
2) może śmiesznie zabrzmi ale bo to temat na wiosnę: czy warto na własną rękę odgrzybiać klimę (jeżeli tak to jaki środek jest najlepszy) i jak to zrobić aby było dobrze. Podobno przy tej operacji wymienić należy filtr przeciwpyłkowy (słyszałem także że jest jakiś filtr w skraplaczu ktory wymienia się co 3 lata)
byłbym wdzięczny za pomocne sugestie
pozdrawiam
michal3m napisał(a):widze że nikt nic nie wie, to moze pytanie z innej beczki , przy zimnym powietrzu już fajnie pachnie ale gdy włacze ogrzewanie tzn nadmuch ciepłego, wali jakaś stęchnizną co czyscić?
saddam napisał(a):Ja co roku jeździłem na serwis klimy
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości