Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wyłączenie trybu automatycznych wycieraczek

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wyłączenie trybu automatycznych wycieraczek

Postprzez Szumek26177 » 14 lutego 2019, 20:50

Cześć,
Od dłuższego czasu zaczyna mnie irytować sposób w jaki działają automatyczne wycieraczki w moim 1P. Czy jest możliwość wyłączenia tego? Może trzeba podmienić przekaźnik jak w 1M? Chciałbym mieć klasyczne czasówki :-P

Pozdro :-)
Szumek26177
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: Leon 1P
Silnik: BKC 1.9

Reklama

Re: Wyłączenie trybu automatycznych wycieraczek

Postprzez Silek » 15 lutego 2019, 01:17

Możesz przecież regulować czułość wycieraczek na kilku poziomach i dostosować je do panujących warunków na drodze. Szczerze mówiąc od pierwszego używania od razu pokochałem ten system operowania wycieraczkami i nigdy więcej zwykłej czasówki, która majta nawet jak szyba jest prawie sucha. A potem pada bardziej, za chwilę mniej, za chwilę znowu. I człowiek co chwila macha tą wajchą i przestawia tryby góra-dół. A automaty same wiedzą co i jak. Lekko pada - pyk przejedzie. Zacznie lać - pyk szybciej zamiatają. Zresztą na autostradzie też inaczej działają wraz z większą prędkością także same plusy :) Ale co kto lubi ;)
"Jeśli po zaparkowaniu nie patrzysz na niego zanim odejdziesz, to kupiłeś sobie zły samochód"
Silek
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 1P
Silnik: BKD 2.0

Postprzez Szumek26177 » 16 lutego 2019, 11:59

Owszem, jak się jedzie z prędkością co najmniej 70km/h system działą poprawnie. Niestety nie do końca odpowiada mi jego praca w zakresie prędkości 0-60km/h, jest on trochę "zamulony"... regulacja czułości też za dużo nie pomaga. Szybę czołową mam oryginalną (jeszcze) :-P To są moje odczucia, niestety mi to nie przypasowało :? Kto co lubi :-P
Czy ktoś miał podobne odczucia jak ja i chciał się pozbyć tego udogodnienia? :-)
Szumek26177
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: Leon 1P
Silnik: BKC 1.9

Postprzez chlorek » 16 lutego 2019, 12:09

Wydaję mi się, że nawet jak by była taka możliwośc to stracisz pierwszy poziom wycieraczek. Trzeba się przyzwyczaić.
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne