Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Błąd 00778 - czujnik położenia dźwigni regulacyjnej

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Błąd 00778 - czujnik położenia dźwigni regulacyjnej

Postprzez Mef1sto » 18 marca 2019, 05:43

Witam.
Z góry piszę że jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o samochody więc proszę o wyrozumiałość :) Tak jak w tytule. W programie diagnostycznym wyświetla się taki błąd. Co to jest za czujnik i gdzie się znajduje ? Pacjent to Seat Leon 2, 2007 rok, 1.9 TDI. Tak w skrócie mówiąc wjechałem w dziurę i zaczęły mi się świecić różne kontrolki. Ciśnienia w oponach, kontroli trakcji oraz wspomagania, wszystkie na żółto. Bylo strasznie dużo błędów w programie diagnostycznym. Mechanik wymienił "maglownice". Po wymianie wszystkie bledy zniknely lecz został ten jeden. Dodam że kontrolki świecą się nadal. Załączam link do YT w którym jest pokazane jakie rzeczy dokładnie dzialy mi się podczas jazdy. Kolejny raz powtarzam że jestem totalnym laikiem i wiem tylko gdzie się wymienia najpotrzebniejsze płyny :p

https://youtu.be/Ojj81AOB4KI - link do filmu. Nie jestem autorem filmu lecz znalazłem go kiedyś na YT. Dokładnie to samo działo mi się z autem.

Z góry dziękuję za pomoc :)
Mef1sto
Stella
Stella

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Seat Leon 2
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne