Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Klimatyzacja

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Klimatyzacja

Postprzez nebuvo » 16 czerwca 2019, 17:18

Dzień dobry, Cześć. Mam problem z #klimatyzacja. Potrzebuję pomocy, może ktoś miał taki problem jak ja, a mianowicie:

W trybie "econ" wszystko działa idealnie, wieje na buzię, wieje na nogi, cieple- chłodne- średnie na każdym biegu.

Włączam tryb "auto" (obojętnie jaka temp. ustawiona) świetnie wieje, zimno jak w lodówce, powiedzmy max 10-20 sec po odpaleniu trybu "auto" kreski siły nawiewu nie spadają a z kratek stopniowo spada siła wiatru a przy okazji prawie co mi wentylatora i schowka nie wysadzi w piz**.

Jak już widzę ze siła nawiewu spada to wciskam przycisk "econ" (napis AUTO jest podświetlony) i wtedy wiatrak dostaje drugie życie, powietrze leci "normalnie"

* Wszystko jedno czy podczas jazdy czy na postoju, jednak zauważyłem ze na 75% (nie jestem pewny) przy wyłączonym samochodzie jest "wiatr na AUTO" cały czas

*Nie wiem czy jest sens wyrywać całą deskę rozdzielczą i popatrzeć co się dzieje a przy okazji wywalić kupę kasy. nie każdemu zakładowi się chce to bebeszyć i bawić.

*Błąd tylko od klapy zmiany obiegu (obieg wew. /zewn.) jak wcisnę strzałkę na klimatroniku to podobnie jak na "AUTO" mój schowek "puchnie"
*
Pytanie. czy panel klimatronika może mieć powiązanie ze na "econ" wieje normalnie, a na "AUTO" jak opisane wyżej?

Zdechł mi tez też klakson z przyciskami na kierownicy, bezpieczniki/ przekaźniki okej. wiec chyba taśma zwijak airbagu czy jakoś tak to się nazywa padł

Leon 2007
nebuvo
Stella
Stella

Region: mazowieckie
Auto: leon 2006
Silnik: BXE 1.9

Reklama

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne