przez Kiper777 » 19 grudnia 2019, 14:37
Witam, mam problem z moim leonem. Przestał mi wgl działać nawiew. Podmieniałem już wentylator dmuchawy, rezystor, panel klimatyzacji, sprawdzałem wszystkie bezpieczniki, przekaźniki. Sytuacja wygląda tak, że po przekreceniu na zapłon panel klimatyzacji tak jakby działa, bo reaguje na zmianę temp czy biegu wentylatora, ale nic to nie zmienia. Po włączeniu świateł powinno się wszystko podświetlić, a podświetlają się tylko przyciski, sam ekran już nie. Po podpięciu kompa wywala tylko błąd od czujnika ciśnienia klimy, ale wg mnie nie ma to związku z działaniem samego nawiewu. Podmieniłem również moduł Bordnetza bo kiedy nim ruszyłem to auto przestało odpalać, ale teraz jest ok. Auto stoi u znajomego mechanika i mówi, że po zapłonie na jednym z zacisków chyba nr 15 powinno być 12V a jest 0,6V. Już sam nie mam pomysłów, myśleliśmy że może gdzieś coś ze stacyjka ale wtedy auto by chyba nie paliło. Stąd moje pytanie może któryś z was posiada dokładny schemat elektryczny wiązki dot. Nawiewu/klimy??