Witam, tak jak w temacie. Mam leona 2 z 2007 r. Musiałem niestety odkręcić wycieraczkę i silniczek od strony pasażera. Po złożeniu okazało się, że wycieraczka odstaje, nie dochodzi do krawędzi co załączam na zdjęciach. Z tego co widziałem, silniczek ma specjalny bolec który musi wejść w otwór w podszybiu więc nie jest możliwe aby silniczek był przestawiony. Podczas montażu ustawiłem go w pozycję do samego końca, czyli jakby był w stanie spoczynku. Wycieraczkę zamontowałem i wyregulowałem ponieważ ma ona małą regulację, Gdy wszystko skręciłem było dobrze, wycieraczka ładnie dolegała do krańca szyby do czasu az włączyłem je aby spryskać szybę, wtedy ustawiła się tak jak jest to na zdjęciu i nie pomaga żadna jej regulacja, ciągle wraca do pozycji widocznej poniżej. Sprawdzałem vcds i był tylko błąd silniczka który był spowodowany odpięciem go i zniknął całkowicie po skasowaniu. Czy ktoś miał podobny problem ? dochodzi do tego, że wycieraczki uderzają o siebie i nie wygląda to estetycznie szczególnie gdy przesuniemy manetkę na automatyczne wycieraczki i pozostają one w trybie gotowości czyli ta prawa jest wysunięta jeszcze bardziej. Dla porównania wysyłam zdjęcie prawej i lewej strony. Z góry dziękuje za odpowiedzi.