Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wygłuszanie samochodu Leon 1P

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wygłuszanie samochodu Leon 1P

Postprzez Revskyy » 6 listopada 2020, 15:32

Witam, czy ktoś z Was wygłuszał może samodzielnie samochód Seat Leon 1P, i chciałbym podzielić się wiedzą, co kupić, jak zacząć i jak przejść przez wszystkie etapy tego zabiegu? Najbardziej zależy mi na nadkolach i bokach drzwi. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam:)
Revskyy
Stella
Stella

Region: warmińsko-mazurskie
Auto: Leon 1P
Silnik: BWA 2.0

Reklama

Re: Wygłyszanie samochodu Leon 1P

Postprzez weuek » 6 listopada 2020, 19:39

Model samochodu niewiele tu znaczy. Robiłem to 3 razy w innych autach. Ostatnie to jeden z przebierańców na tej samej podłodze co 1p.

Najbardziej warto porządnie wygłuszyć tylne nadkola, pod kanapą i bagażnik. No i warto to robić gdy jest ciepło, a nie teraz (maty są bardziej plastyczne i skuteczniej się "wulkanizują" pod dociskiem. Wiedzy masz mnóstwo na bitmat.pl

PS Jak to chcesz się "podzielić", skoro jeszcze nie masz czym?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
weuek
Sport
Sport

Region: podkarpackie
Auto: octavia 1Z5 elegance
Silnik: CAWB 2.0

Postprzez Revskyy » 7 listopada 2020, 11:42

Literówka, sens zdania miał być taki, czy ktoś zechciałby się podzielić wiedzą :)
Bardzo dziękuję za pomoc:)
Słyszałem że drzwi są dość problematyczne, czy są jakieś wskazówki przy rozbieraniu i wyciszaniu drzwi?
Revskyy
Stella
Stella

Region: warmińsko-mazurskie
Auto: Leon 1P
Silnik: BWA 2.0

Postprzez weuek » 7 listopada 2020, 12:32

Zależy jak chcesz je zrobić. Ja w środku nie wyklejam, bo basu i tak jest za dużo na fabrycznych głośnikach. Wtedy problemów nie ma żadnych (nie wiem czy w drugim leonie blacha też jest nitowana): Mata na drzwi, a pianka na boczek.

Przy rozbieraniu warto kupić zapasowe spinki, ale mnie się ostatnio akurat żadna nie uszkodziła. Polecam takie plastikowe narzędzie do ściągania boczków (zwykle są one pomarańczowe). Wiadomo, że im zimniej, tym większe ryzyko złamania plastiku. No i nie spieszyć się, to podstawa dobrej roboty.
Obrazek
weuek
Sport
Sport

Region: podkarpackie
Auto: octavia 1Z5 elegance
Silnik: CAWB 2.0

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne