Dzieki za info juz to rozpracowałem, udało sie otworzyć drzwi wyciągnąłem obydwa zamki z tylu i w nich jest już przed wtyczka otwór technologiczny 4mm x2mm odwróciłem zamek do góry nogami(poniewaz ten otwór jest na dole zamka) wlałem tam wd40 zostawiłem na 10 min stuknąłem o ziemie z 4 razy złożyłem i działa. Zrobiłem tak obydwa w tylnych drzwiach .Przednie robiłem z 2lata temu w nich musiałem i zrobiłem mała dziurkę i tez wlałem wd40 działa juz 2lata , oby tył tez działał tyle czasu , wiec jak ktoś się nie boi i ma wd40 to poleca bo w moim przypadku zamki działają jak złoto.Podejrzewam jednak ze tył krócej będzie działał jak przód z jednego powodu , w przednich nie ma żadnego otworu tylko ten co zrobimy u góry wiec to wd40 cały czas tam w nim siedzi , w tylnych natomiast jest otwór na dole zamka po założeniu to wd40 z niego po prostu wykapie ( żałuje teraz bo mogłem nalać i te dziurki zalepić klejem na gorąco żeby nie wypływało

w moim wydaniu naprawa dwóch tylnych zamków to koszt 51zł musiałem kupić wd40 200ml klucz spline m8 i adapter do klucza z 1/2 do 3/4 bodajże , uważam ze to i tak taniej jak kupienie 2zamków używanych które tez nie bezie wiadomo czy będą działać i jak długo , zaoszczędzone jakieś 150zł.. o zamiennikach nie wspomne kupiłem juz do klapy bagażnika i stanowczo nie polecam, było sporo pier.....nia żeby go wgl założyć a i ta po około 6miesiecy po montażu znowu szwankuje.
-- 12 marca 2020, 12:08 --
Ps. u mnie z tylnymi drzwiami problem był od 2lat

otwierały sie po zamknięciu pilotem i otwarciu pierwsze otworzenie drzwi trzeba było zrobić od środka klamka , później już dało się otwierać od zewnątrz do następnego zamknięcia auta , jakoś mi to nie przeszkadzało bo rzadko mam z tyłu pasażerów , niemniej jednak ostatnio tylne lewe drzwi przestały się wgl otwierać ani od środka ani od zewnątrz się nie dało i to już dało mi znak do działania żeby się nie zamknęły na amen ,