Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Drgania kierownicy powyżej 140km/h

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Drgania kierownicy powyżej 140km/h

Postprzez wojtek994 » 4 grudnia 2021, 18:16

Cześć,

Mam spory problem a mianowicie:
Drgania kierownicy przy prędkości powyżej 140km/h, czasami ich nie ma. Myślę, że zależy to czasami od nachylenia drogi lub innych zmiennych.
Koła:
Stalówki (16')- wyważone kilka razy, proste(nigdy nie były krzywe), opony nowe (2021) - wyważarka z testem drogowym wszystko OK - problem występuję.
Felgi firmy DEZENT (nowe 17') - opony nowe(2021), wyważarka z testem drogowym wszystko OK - problem występuję.
Felgi firmy BORBET(nowe 17') - opony nowe(2021, te same co na felgach DEZENT), brak drgań, wszystko jest OK - brak problemu.
Sprawdzone zawieszenie i inne potencjalne możliwe przyczyny - nic nie znaleziono. Serwis (BOSCH) w którym serwisuje auto od lat, stwierdził(przynajmniej uczciwie) że nie wie gdzie jest przyczyna i mogą co najwyżej wymieniać części "na oślep".
Podsumowując: Mój Leon ma swoje ulubione koła i innych nie toleruje :) Czy macie może pomysł jaka może być przyczyna? Jak napisałem wcześniej inne komplety kół wyważane, sprawdzane testem drogowym milion razy, serio :C

Leon II 1P1 2.0 TDI CFJA 125KW FR 2011r.
wojtek994
Stella
Stella

Auto: Leon FR 1P1 CFJA
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne