przez tatian » 11 lutego 2016, 18:51
Tak w skrócie to nie mam teraz czasu na robienie i wrzucanie manuala. Najpierw zdejmujemy maskownicę drzwi i odkręcamy głośnik i bodajże jeszcze jeden torx. Następnie demontujemy tę srebrną listwę, powoli od prawego rogu najlepiej, potem ew. od drugiego, bo lubi popękać. Pod nią są też bodajże torxy co najmniej jeden, następnie zdejmujemy tę materiałową część też podwadzając od prawego boku. Za nią są bodajże 3 torxy. Teraz zdejmujemy przyciski od szyb, ciągnąć delikatnie do góry, bo lubią popękać zaczepy i wypinamy, bądź zostawiamy wyłącznik w zależności od tego co chcemy robić. Jeżeli chcemy np. wymieniać zamek to opuszczamy najpierw trochę szybę by odkręcić dwie śruby. (Jeżeli nie to wymontować można od razu ten panel) Potem obniżamy jeszcze trochę mechanizm i wyciągamy szybę podnosząc ją od strony klamki tak żeby "postawić" ją prawie w pionie - róg od lusterka "leci trochę w dół i szyba ładnie wychodzi.
I teraz najważniejsze zostawiłem specjalnie na koniecjeżeli ktoś chce wymieniać np. tylko zamek i nie ma potrzeby całkowitego demontowania boczka, to dwie śruby na dole boczka - torxy, które są bardzo długie radzę poluzować a nie wykręcał całe. Co ma robiłem za pierwszymi "razami". Potem za sugestią Axee (tu podziękowania) nie uczyniłem tego a co za tym idzie mechanizm od szyb - po ich wykręceniu - nie poprzestawiał się aż nadto i nie było problemu ze złożeniem tego do kupy.
Następnie wypadałoby jeszcze odkręcić bębenek zamka - to z boku drzwi - śruba nie wykręca się do końca, zdjąć plastik i odczepić linkę od klamki, która jest częścią zamka. Następnie proszę zerknąć w miejscu gdzie zdjęliśmy tę materiałową część na plastik czy wciąż jest i łączy się z zamkiem czy jest np. pęknięty. Jeżeli jest to boczek wyjmujemy razem z zamkiem - który jest przykręcony na dwóch śrubach.
Kiedy już wszystko będzie odkręcone wtedy boczek podnosimy do góry gdyż jest on na takich jakby hakach i ładnie powinien zejść. Pozostało nam wtedy jeszcze odpiąć linkę od klamki wewnętrznej, odpiąć kostkę od tweetera i ew. jeżeli ktoś ma odpiąć na dole kostkę od lampki, czujnika uderzeniowego itp.

Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)