Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Sebool2006 napisał(a):U siebie moje wygluszenie musze zdjąć całkowicie ponieważ raz, że jest wilgotne to druga rzecz trochę podziurawione i brzydko to wygląda.
michu napisał(a): Czy bez problemu możną ją zdemontować i zamontować na tych samych spinkach ?
maniek23 napisał(a):Pytanie.
Czy zna ktoś numer tych plastikowych spinek pod ten plastik na masce?
I jeszcze jedno. Ten plastik ma uszczelkę, czy ona jest wymienna? (jak tak to może ktoś też zna numer?)
Haszeer napisał(a):maniek23 napisał(a):Pytanie.
Czy zna ktoś numer tych plastikowych spinek pod ten plastik na masce?
I jeszcze jedno. Ten plastik ma uszczelkę, czy ona jest wymienna? (jak tak to może ktoś też zna numer?)
w normalnym sklepie motoryzacyjnym kupisz takie spinki, ja kupowalem to za szt bodajże 50gr wyszlo.
miroA3 napisał(a):1H5 863 849A 01C 4,97gr/szt
miroA3 napisał(a):czyli Tobie chodzi o 4, albo o 5 z rysunku
4 jak widać do września 2008 inna, później inna
Potwierdzam:) Rurkę wywaliłem bo tylko przytykała kanały silikon wyskubałem bo i tak puszczał po miesiącu zamiast folii zastosowałem kawałek plandeki(takiej rolniczej) woda wpływa sobie na dół patent idealnykyzior napisał(a):Trochę poczytawszy zacząłem działać, i tak po silikonach i rurkach i zalepianiu otworów pastą, z pomącą przyszedł ojciec i czarna folia budowlana. Na pewno znajdą się jakieś minusy rozwiązania, gdyż jest wyjątkowo prymitywne. Mianowicie zdejmujemy wygłuszenie, kładziemy na folii (czarna budowlana) i wycinamy kształt. Następnie nakładamy folie na wygłuszenie i przypinamy do klapy.
bzykofm napisał(a):A gdyby okleić maskę matą wygłuszającą, taką z folia aluminiową z jednej strony?
Artiks napisał(a):Potwierdzam:) Rurkę wywaliłem bo tylko przytykała kanały silikon wyskubałem bo i tak puszczał po miesiącu zamiast folii zastosowałem kawałek plandeki(takiej rolniczej) woda wpływa sobie na dół patent idealnykyzior napisał(a):Trochę poczytawszy zacząłem działać, i tak po silikonach i rurkach i zalepianiu otworów pastą, z pomącą przyszedł ojciec i czarna folia budowlana. Na pewno znajdą się jakieś minusy rozwiązania, gdyż jest wyjątkowo prymitywne. Mianowicie zdejmujemy wygłuszenie, kładziemy na folii (czarna budowlana) i wycinamy kształt. Następnie nakładamy folie na wygłuszenie i przypinamy do klapy.
Artiks napisał(a):Potwierdzam:) Rurkę wywaliłem bo tylko przytykała kanały silikon wyskubałem bo i tak puszczał po miesiącu zamiast folii zastosowałem kawałek plandeki(takiej rolniczej) woda wpływa sobie na dół patent idealnykyzior napisał(a):Trochę poczytawszy zacząłem działać, i tak po silikonach i rurkach i zalepianiu otworów pastą, z pomącą przyszedł ojciec i czarna folia budowlana. Na pewno znajdą się jakieś minusy rozwiązania, gdyż jest wyjątkowo prymitywne. Mianowicie zdejmujemy wygłuszenie, kładziemy na folii (czarna budowlana) i wycinamy kształt. Następnie nakładamy folie na wygłuszenie i przypinamy do klapy.
michu napisał(a):ale wtedy woda gdzie spływa? zatrzymuje się na folii ?
michu napisał(a):Ja wywaliłem oryginalne wyciszenie - opadało na silnik i brudziło wszystkie plastiki. Nakleilem maty do wyciszenia , zobaczymy jak sie utrzyma po sezonie...
michu napisał(a):Ja wywaliłem oryginalne wyciszenie - opadało na silnik i brudziło wszystkie plastiki. Nakleilem maty do wyciszenia , zobaczymy jak sie utrzyma po sezonie...
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość