Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
maac napisał(a): jak zostawie wycieraczki na 'auto' i steruje nimi czujnik deszczu to po uruchomieniu samochodu trzeba jechac z dobra minute zanim sie wlacza i zaczna reagowac na deszcz - czy Wy tez tak macie?
U mnie reflektory parują od strony grila (zaparowuje trójkąt o bokach ok 4 cm) Rano po wyjeździe z garażu reflektory są czyste. Takie parowanie uważam za normalne bo powietrze we wnętrzu reflektora podgrzewane żarówką musi się skroplić na zimnej powierzczni szkła. Takie są prawa fizyki. Co innego jak ta para zostje na wewnętrznej stronie obudowy. Wtedy żeczywiście reflektor jest felerny albo zatkany jest jakiś kanał odpowietrzający w który taka konstrukcja musi być wyposażona.RadekB napisał(a):No i oczywiście problem z parującymi reflektorami. Zdjęcia już zrobili i zobaczymy co nowego wymyślą.
szczepan napisał(a):U mnie reflektory parują od strony grila (zaparowuje trójkąt o bokach ok 4 cm)
waco napisał(a):To jest normalne
michał kozak napisał(a):parowanie reflektorów wewnątrz nigdy nie bedzie normalne , mnie jakoś ani w Leonie ani w golfie nigdy nie zdarzyło się by choć minimalnie zaparowały , to świadczy o złej konstrukcji lampy
Leośśś napisał(a):4. Klopot podczas odpalania / dniagoza turbiny - brak bledow, nie udalo sie powtorzyc problemu
taktiken jak to wygląda nie chce palić?
mm.max napisał(a):taktiken, no ja bym obstawiał głowicęSprawdzaj regularnie ilość płynu
taktiken napisał(a):Autko wrocilo z 14dniowego sanatorium w ASO i oto wyniki:
1. Stuki w przednim zawieszeniu - wymieniona zostanie przekladnia kierownicza, zobaczymy czy stuki znikna,
2. Pleśń na wygluszeniu maski - pleśń starli, wygluszenia nie wymienili (chyba dopiero jak zgnije to coz zrobia - poradzili "wycierac"). OK, do nastepnego razu.
3. Wyplywajaca woda z plastiku klapy - wymienili cala klamke klapy - popekaly w klamce plastiki
4. Klopot podczas odpalania / dniagoza turbiny - brak bledow, nie udalo sie powtorzyc problemu
5. Skrzypiace drzwi kierowcy - przesmarowali, ponownie ustawili
6. Woda na progu kierowcy - j.w.
7. Skrzypiaca deska rozdzielcza - czekamy na zmiane przekladni
8. Przy hamowaniu halas z przedniego lewego kola (buczenie) - przeszlifowali tarcze, scieli rant ktory powstal (????)
9. Przesmarowali mechanizm lusterek
10. Parujace reflektory (do salonu dojechalem z woda w lampie) - zmienili uszczelki, jak bedzie ponownie parowac/dostawac sie woda - wymiana lamp.
11. Odksztalcony slupek - lewa strona -> coz, zostal odksztalcony
12. Skraplanie wody w okolicach lusterka - nie stwierdzili.
13. Drgajace lusterko - "podkrzywili" blaszki w lusterku -> powinno pomoc (sprawdze)
Zobaczymy czy wymiana przekladni pomoze - ja watpie, ale...![]()
... smieszno i straszno...
J
taktiken napisał(a):Autko wrocilo z 14dniowego sanatorium w ASO i oto wyniki:
1. Stuki w przednim zawieszeniu - wymieniona zostanie przekladnia kierownicza, zobaczymy czy stuki znikna,
2. Pleśń na wygluszeniu maski - pleśń starli, wygluszenia nie wymienili (chyba dopiero jak zgnije to coz zrobia - poradzili "wycierac"). OK, do nastepnego razu.
3. Wyplywajaca woda z plastiku klapy - wymienili cala klamke klapy - popekaly w klamce plastiki
4. Klopot podczas odpalania / dniagoza turbiny - brak bledow, nie udalo sie powtorzyc problemu
5. Skrzypiace drzwi kierowcy - przesmarowali, ponownie ustawili
6. Woda na progu kierowcy - j.w.
7. Skrzypiaca deska rozdzielcza - czekamy na zmiane przekladni
8. Przy hamowaniu halas z przedniego lewego kola (buczenie) - przeszlifowali tarcze, scieli rant ktory powstal (????)
9. Przesmarowali mechanizm lusterek
10. Parujace reflektory (do salonu dojechalem z woda w lampie) - zmienili uszczelki, jak bedzie ponownie parowac/dostawac sie woda - wymiana lamp.
11. Odksztalcony slupek - lewa strona -> coz, zostal odksztalcony
12. Skraplanie wody w okolicach lusterka - nie stwierdzili.
13. Drgajace lusterko - "podkrzywili" blaszki w lusterku -> powinno pomoc (sprawdze)
Zobaczymy czy wymiana przekladni pomoze - ja watpie, ale...
... smieszno i straszno...
J
jaro4444 napisał(a):
Kuźwa a podobał mi się Leon II![]()
Więc dalej będę grzebał w moim kiblu VP, łoił te "cudowne" 2.0 16V a jak z mojego tłoki powypadają to przesiądę się na BMW albo Leona III jak usuną wady z II.
Przykre, że kiepszczą jakość
Czy jesteś pewny, że Twój samochód jest oryginalnym produktem SEATA? Może trzeba zacząć od sprawdzenia przez rzeczoznawcę czy ktoś przy nim mie majstrował. Wierzyć się nie chce, że oryginalny wyrób trzeszczy, przecieka,ma popękane plastiki,odkształcony słupek i Bóg wie co jeszcze. Uważam, że za dużo tego jak na nowy samochód.taktiken napisał(a):11. Odksztalcony slupek - lewa strona -> coz, zostal odksztalcony
jurkos napisał(a):1.) zle spasowane drzwi kierowcy - szpara na gorze
2.) zle zalozona uszczelka - drzwi kierowcy
3.) zle zalozona uszczelka, lub zle zamontowane prowadnice szyby - pasazera (przod) - objaw - po zjechaniu szyby na sam dol i podniesieniu znow do gory - szyba "wyciaga" uszczelke.
4.) parowanie - bardzo niewielkie swiatel.
5.) dziwacznie ostajacy zderzak przedni po stronie kierowcy - swiatlo zreszta tez dziwne - ( w stosunku do lewej strony )
6.) mam wrazenie ze tylna klapa za mocno dociska do polki, widac wyraznie ze zaczyna sie wycierac material na polce w miejscach styku z klapa - mam wrazenie ze za ciasno spasowana.
Leośśś napisał(a):czy w leo II jest sygnalizacja otwartych drzwi na wyswietlaczu?? bo u mnie nie ma , wersja reference moze to zalezy od wersji samochodu?
Leośśś napisał(a):czy w leo II jest sygnalizacja otwartych drzwi na wyswietlaczu?? bo u mnie nie ma , wersja reference moze to zalezy od wersji samochodu?
jurkos napisał(a):Leośśś napisał(a):czy w leo II jest sygnalizacja otwartych drzwi na wyswietlaczu?? bo u mnie nie ma , wersja reference moze to zalezy od wersji samochodu?
W LEO II, stylance, jest, Tylko od drzwi. Tylnej klapy nie sygnalizuje.
jedz do ASO zeby podgieli blaszki w lusterku - oficjalny sposob naprawy w ASO. Moje juz nie drga.saf napisał(a):drganie lusterka wstecznego
taktiken napisał(a):jedz do ASO zeby podgieli blaszki w lusterku - oficjalny sposob naprawy w ASO. Moje juz nie drga.
W moim stylance w przypadku otwartych drzwi świeci kontrolka na zegarze.Na wyświetlaczu nic się nie wyświetla w tym temacie. Sprawdzę sygnalizację klapy bo tego nie wiem.Leośśś napisał(a):czy w leo II jest sygnalizacja otwartych drzwi na wyswietlaczu
szczepan napisał(a):W moim stylance w przypadku otwartych drzwi świeci kontrolka na zegarze.Na wyświetlaczu nic się nie wyświetla w tym temacie. Sprawdzę sygnalizację klapy bo tego nie wiem.Leośśś napisał(a):czy w leo II jest sygnalizacja otwartych drzwi na wyswietlaczu
Leośśś napisał(a):foix nie chodzi mi o to bo w reference nie ma koputera pokładowego, myslałem ze powinna byc lampka wokół prędkosciomierza
Przemura napisał(a):Jeśli chodzi o nierówną prace silnika na biegu jałowym to u mnie w 1.6 też to jest- czyli tak jakby silnik pracuje raz głośniej raz ciszej.
Mam normalne lampy przednie i też parują, ale to wiem mniej wiecej o co chodzi, a wiec: od wewnętrzej strony lampy są przykryte takimi zaślepkami z gumy i moze byc taka sytuacja, że ta niby zaślepka jest niedokładnie wciśnięta-> powietrze może się dostawac do wnętrza lampy, ja dopiero odkryłem, że przy lewej lampie nie mam tej zaślepki, a ta lampa właśnie mi paruje.
Jeśli chodzi o świszczenie powietrza przy szybszej jeździe to też znam ten problem-> szyba może się nie domykac do końca, tak miałem w civicu tak też jest w leonie.
Nic nie skrzypi, widac 1.6 lepiej wykonane
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości