Na pytanie czy kupilbym jeszcze raz auto (1.5 roku temu, za ta sama cene), odpowiadam tak.
moze myslal bym nad cupra (przebiegi nie tak duze jak myslalem)
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Na pytanie czy kupilbym jeszcze raz auto (1.5 roku temu, za ta sama cene), odpowiadam tak.
pkonrad napisał(a):Moim zdaniem 2-3 wiecej przy korzystaniu z mozliwosci auta (raczej CR nic tu nie zmieni).
Oczywiście masz rację, jak będziesz pociskał autem to tak pewnie będzie, ale to spalanie które podają fabrycznie jest raczej niemożliwe do uzyskania nawet przy emeryckiej jeździe.
Helm napisał(a):Jeśli jeździsz jak 90% osób na mieście tzn. 50-80km/h to 6,9l można spokojnie osiągnąć.
Helm napisał(a):Dzisiaj tak cały dzień przejeździłem i wyszło 6,5l .
Helm napisał(a):Trzeba się liczyć, że FRrr spali ok 9l jak nie więcej w mieście.
bubolak napisał(a):Helm, ma racje można jeździć tak, że spali podobnie jak podaje producent, ale wiadomo, trzeba jeździć "ostrożnie", a to jest bardzo trudne. Mi spalanie ostatnio nie schodzi poniżej 8 w mieście, a czasami jest ~10a mam BKD. Domyślam się, że te 30 koni wciągnęło by jeszcze z litr ropy, albo 2...
sat666 napisał(a):Jak ktos chce jezdzic ekonomicznie to po co tyle mocy.
sat666 napisał(a):Jak ktos chce jezdzic ekonomicznie to po co tyle mocy.
Kozak napisał(a):Helm napisał(a):Jeśli jeździsz jak 90% osób na mieście tzn. 50-80km/h to 6,9l można spokojnie osiągnąć.Helm napisał(a):Dzisiaj tak cały dzień przejeździłem i wyszło 6,5l .Helm napisał(a):Trzeba się liczyć, że FRrr spali ok 9l jak nie więcej w mieście.
no to w końcu ile pali w mieściecoś Ci się pokiełbasiło
Kozak napisał(a):
Wszystko zależy od stylu jazdy. Napisałem po prostu , że da się zejść do tych 6,9l jak się tylko chce. Mając taki samochód jakim jest Lełon FR, z taką mocą, nie jeździ się jak emeryt i trzeba sie liczyć z tym, że prowadząc to auto lubi się zapier^&* i spodziewać się trzeba większego spalania.
sat666 dobrze napisał.
pkonrad napisał(a):Widziałem dzisiaj taką na drodze i wygląda świetnie
noktoto napisał(a):tylko felga spora niezbędna.
bubolak napisał(a):Bluźnierstwo ! Opel zamiast FR'a? pkonrad, zamieniłbyś się na Astrę?jeszcze z silnikiem 1,6.
Psiko napisał(a):Najgorsze jest to że nie wiem jak w Leona spakować się z rodziną na wakacje 2+1 i do tego wózek.
Psiko napisał(a):pkonrad czemu nowa FR-ka nie
pkonrad napisał(a): Jak kupowałem swojego FR'a to miał rocznikowo 2 lata i zapłaciłem za niego niecałe 60 tyś. Jakbym chciał kupić takiego tylko nowego z salonu z takim wyposażeniem jak mam to musiałbym wyłożyć na tamten czas jak dobrze pamiętam to ponad 110 tyś. Za nic w świecie nie zapłaciłbym tyle za taki samochód.
pkonrad napisał(a):Dlatego ja osobiście wolałbym kupić np. 2-3 letnie Audi A3/S3 z pewnych rąk.
noktoto napisał(a):pkonrad napisał(a):Dlatego ja osobiście wolałbym kupić np. 2-3 letnie Audi A3/S3 z pewnych rąk.
Tylko tu jest problem, bo takich okazji wcale dużo nie ma. Mało kto sprzedaje zadbany 2-3 letni samochód, szczególnie jeśli jest z niego zadowolony. Tak jak sat666 napisał, nowy to nowy, a taki w okazyjnie cenie często łatwiej znaleźć niż pewny używany egzemplarz.
misiek_t napisał(a):Myslalem ze wszystkie FR wychodzily z xenonami
Cindel napisał(a):noktoto
FR - stoi pod klatką![]()
![]()
![]()
) .
Wczoraj Leon FR 2.0 TDI CR 170KM został zamówiony
pkonrad napisał(a):Czas oczekiwania ponad 3 miesiące - trochę długo no ale co zrobić. Trzeba będzie jakoś wytrzymać
olus napisał(a):koniecznie pojedz na hamownie
Psiko napisał(a):Wybrałem czerwony i zastanawiam się nad zmianą na biały.
michas napisał(a):Bierz czerwonybiały bedzie modny na chwile i co potem ?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości