Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pkonrad napisał(a):-arti-, kupiłem te które polecałeś. Zobaczymy co są warte
Witaj i od razu sobie je odpuść. Ćwiczyłem padlina i nic więcej.
gruca napisał(a):Osobiście przerobiłem sporo wycieraczek i uważam że bosch aerotwin są najlepsze. Co prawda cena niezbyt zachęcająca, ale przynajmniej nie ma doprowadzającego do szału efektu "przeskakiwania" po szybie:)
i chyba nie ma wycieraczek które sprawdziłyby się idealnie, a w każdym razie ja takich nie spotkałem
kolego m4niac daj znać jak sprawują Ci się te wycieraczki?
m4niac napisał(a):kolego m4niac daj znać jak sprawują Ci się te wycieraczki?
Mowa o HQ aero dynamic na mokrej szybie zbierają idealnie ale są głosnie jakby efekt tarcia w jedną strone. Dzisiaj wycieraczki działały non stop przez godzine ,padał cały czas snieg , wyprzedzanie tirów gdzie na szybie była tafla wody ogólnie trudne warunki .Działały niezle czasem się zdarzało w trybie najwolniejszego dzialania wycieraczek że zostawały niewielkie smugi po sniegu na szybie ale jak wtedy jak uzbierało się wiecej sniegu . Przy wyprzedzaniu tirow w trybie szybkiego działania wycieraczek zbierały ładnie.Ciagłą prace przez godzine oceniam na poprawną ale tak jak wczesniej pisalem im wiecej wody na szybie tym lepiej chyba pracują jak pare płatkow sniegu to głosnia praca i efekt tarcia.Ogolnie za tą cene jeżeli by wytrzymały z pol roku to bym powiedzial ze są niezle. Minus to głośna praca ale może to kwestia ustawienia ramienia wycieraczki sam nie wiem.
Podziwiam Twoją cierpliwość, trafiłem kiedyś na takie które hałasowały, po dwóch dniach wylądowały w koszu:) Jednak utwierdzam się w przekonaniu że bosch only, nawet jeśli czasem zawarczą to zdecydowanie sporadycznie.
trustworthy napisał(a):@wiechec89, rozumiem, że Ty polecasz oryginalne pióra? Chyba, że wypowiadałeś się w kwestii wycieraczek, a nie piór
Jeśli pióra oryginalne lepsze, to oczywiście, że oryginalne wybiorę. Pytam z ciekawości, bo nie chcę też przepłacać, jeśli jakość ma być taka sama jak boscha czy jakiejś innej.
Podziwiam Twoją cierpliwość, trafiłem kiedyś na takie które hałasowały, po dwóch dniach wylądowały w koszu:) Jednak utwierdzam się w przekonaniu że bosch only, nawet jeśli czasem zawarczą to zdecydowanie sporadycznie.
m4niac napisał(a):Cierpliwosc sie skonczyla wyje....m je i kupilem boscha nauczka dla mnie ze nie ma co oszczędzać na drugi raz na wycieraczkach.
Piotrek_tdi napisał(a):http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-multi-clip-seat-leon-1p1-od-2005-i3630022806.html
saddam napisał(a):Panowie, używał ktoś z Was wycieraczek ALCA? Głównie chodzi mi o model Super Flat.Cena bardzo atrakcyjna. Za 2 wycieraczki + adaptery trzeba zapłacić ~40zł. Same gumki można też wymieniać i kosztują "grosze".
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości