Ale coś mi się zdaje, że nie
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
foix napisał(a):bajus - A co ciekawe, ja nawet nie wiem czy u mnie to świeci, jutro zobacze to dam znaćAle coś mi się zdaje, że nie
bajus napisał(a):czy gniazdo zapalniczki (12V) jest podświetlane?
bajus napisał(a):xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
bajus napisał(a):jeszcze dodatkowo dorzuce pytanie: czy gniazdo zapalniczki (12V) jest podświetlane?
bo wydaje mi sie, ze 'tez_powinno_jak_pstryk_od_lusterek'
leo2ein1 napisał(a):po skończonej jeździe słychać jakieś strzelanie dobiegające najprawdopodobniej z układu wydechowego.
adam_red napisał(a):Witam. Jest może na forum jakiś dumny właściciel Fr-ki TFSI lub Cupry II? Może jakieś uwagi, spostrzeżenia, porady, ostrzeżenia? Znacie kogoś kto modyfikował-zawirusował już Leona Fr TFSi? Jaki skutek i ewentualnie gdzie?
jurkos napisał(a):leo2ein1 napisał/a:
po skończonej jeździe słychać jakieś strzelanie dobiegające najprawdopodobniej z układu wydechowego.
normalne rozprezenia stygnacego ukladu wydechowego
nie stresuj sie tak jest prawie zawsze jak jest duza róznica temperatur
adam_red napisał(a):Zdaje się, że mój Leonik jest jednym z najmłodszych tutaj (odebrałem go w połowie grudnia). Obecnie mam 6000 km, żadnych dolegliwości.
foix napisał(a):adam_red - nie mów chop ... też tak pisałęm jak ty i wkońcu coś sięznalazło
Ale oczywiście życzę bezawaryjności.
Co nie zmienia faktu, że "mój Leonik jest jednym z najmłodszych tutaj" (podobnie jak Twój)Osa napisał(a):adam_red napisał(a):Zdaje się, że mój Leonik jest jednym z najmłodszych tutaj (odebrałem go w połowie grudnia). Obecnie mam 6000 km, żadnych dolegliwości.
04-01-2008
Dara napisał(a):Poczytałem i toche przeraziłem się tego leona, wydać 80tyś i mieć takie problemy, chociaż z jazd testowych fajne wrażenie ale eksplaatacja dość kłopotliwa widze, pełno usterek.
Niech sie przesiada do aut na F....AdamTower napisał(a):i aż taki tragiczny ten leo II ?
Tonny S napisał(a):Poza trefna glowica w 2.0 tdi 16V
taktiken napisał(a):Czuję się wywołany do tablicy
taktiken napisał(a):stuki, na ktore nikt jeszcze nie znalazl lekarstwa
- trzeszczaca deska rozdzielcza
- klekoczaca tylna kanapa (zatrzask)
taktiken napisał(a):parowanie lamp
taktiken napisał(a):turbina bo "dziwnie" swiszczy i sie sypie (vide post Tonnego)
- glowica w BKD - j.w.
u mnie braktaktiken napisał(a):Denerwuja:
- swist powietrza przy 120 i wiecej
- parowanie w okolicach lusterek wstecznych
taktiken napisał(a):brak lampki sygnalizujacej otwarta klape bagaznika
taktiken napisał(a):przednie tarcze hamulcowe (rant)
taktiken napisał(a):skrzynia 6-cio biegowa w porownaniu z ta z leo 1M
wszystko dobrzetaktiken napisał(a):uszczelki
- lusterko
taktiken napisał(a):wycieraczki podczas zimy
taktiken napisał(a):to ze SEAT wypuscil auta bez wylacznika poduszki pasazera na rynek
AdamTower napisał(a):taktiken napisał/a:
to ze SEAT wypuscil auta bez wylacznika poduszki pasazera na rynek
u mnie jest - czy za to trzeba bylo na rynku polskim dopłacać ?
Leośśś napisał(a):czy ktos ma taka sytuacje ze po włączeniu ogrzewania w samochodzie a wiec od 18 stopni w gore ma jakies pukania w desce rozdzielczej , jak jest ustawione na 18 stopni nic nie słychać dosc mocno mnie to irytuje poradzcie cos co to moze być??
integrator napisał(a):Ja też tak mam i na forum octavii też ludzie to mają ( w octavii 2 ). Jest to związane z tym, że w leo 2 jest system dogrzewania wnętrza za pomocą nagrzewnicy i dopóki wskazówka cieczy chłodzącej nie osiągnie 90 stopni to powietrze ogrzewane jest kosztem dodatkowej ilości ropy, a nie ciepła silnika. Ten system, gdy się załącza, to wydaje dźwięki o których pisałeś (jakieś termostaty się załaczają czy cuś).
W wersji reference (z półautomat. klimą climatic) wystarczy ustawić pokrętło ponad 18 stopni i system się załącza. W wersjach z climatronic, system załacza się dopiero gdy ustawione jest odmrażanie szyb
mm.max napisał(a):W nagrzewnicy masz grzałkę elektryczną ok. 2000W (nie pamiętam dokładnie parametrów z głowy ) i działa to na zasadzie podgrzewania cieczy chłodzącej na krótkim obiegu i w nagrzewnicy tak wiec szybko robi sie ciepło bo i zauważ ze samochód szybciej sie nagrzewa.
mm.max napisał(a):I nie mylcie tego z ogrzewaniem postojowym
mm.max napisał(a):Napewno nie ma to związku z właczaniem się grzałek podczas ustawienia nawiewu na szybę jedynie wtedy efekty grzania są bardziej i szybciej widoczne niż w momencie gdy climatronic steruje ogrzewaniem wnetrza.
integrator napisał(a):a jedynie że przy pracującej nagrzewnicy zużycie ropy jest zwiększone
Tonny S napisał(a):Niech sie przesiada do aut na F....AdamTower napisał(a):i aż taki tragiczny ten leo II ?
Poza trefna glowica w 2.0 tdi 16V i slaba turbina w tym modelu nie slyszalem o zadnej wiekszej usterce tego auta.
foix napisał(a):Mówiłem już jakiś czas temu - skasować topic , bo jak ktoś to przeczyta, odechce mu się 1P
olus napisał(a):ze jak mozna to lepiej nie ryzykowac z BKD
Kozak chyba chodzilo Ci o BXE bo BPX to w ibizach cuprach jest
olus napisał(a):mam pytanie do uzytkownikow BMN (kilku widzialem na forum ) jak sie sprawuje dpf? czy sa z nim jakies problemy? czy moze dziala w zasadzie niezauwazalnie dla kierujacego?
waco napisał(a):Mam zrobiony program narazie nic sie nie dzieje!
Tylko raz po 31 tyś przebiegu przechodziłem procedure oczyszczania DPF-a!
AdamTower napisał(a):Kto Ci robił program ? bo też mam DPF tyle, że w BMM i właśnie jak słyszałem, problem tkwi w tym, że nie można za dużo wydusić softem bo sie DPF może zapchać i niuńka zbita...laweta i serwis
Andre napisał(a):Witam.
Przebieg 44700km, dzis rano zapalil sie check...silnik jakby glosniej klekocze ,obroty zawieszaja sie na 1tys....jutro znowu ASO.W sobote byl przeglad okresowy ,lusterko lewe strzelajace przy rozkladaniu zakwalifikowane do wymiany.Fotel pasazera z tylu jakby puscila tapicerka na szwach i jst wybrzuszenie , ma byc przszyty przez tapicera.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości