Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
respect_ napisał(a):...do szału doprowadzają mnie dwie rzeczy:
- podczas postoju przy naciskaniu i puszczaniu pedału sprzegła słychać takie piszczenio jęczenie
- podczas przejazdu przez próg zwalniający strasznie coś skrzypi w okolicach tylnej klapy![]()
respect_ napisał(a): te jęki i piski przy wciskaniu pedału sprzęgła miał ktoś z was ?
respect_ napisał(a):- podczas postoju przy naciskaniu i puszczaniu pedału sprzegła słychać takie piszczenio jęczenie
- podczas przejazdu przez próg zwalniający strasznie coś skrzypi w okolicach tylnej klapy![]()
kristo napisał(a):Zaczynam mieć dość tego auta
Andre napisał(a):dawno nic sie nie dzialo wiec dzis ladnie po umyciu autka wyjezdzam z garazu juz bylo ciemno i prosze bardzo cale oswietlenie w kabinie w srodku nie gasnie, tyl mozna przelacznikiem zgasic a przod niestety tylko po zamknieciu centralnego z pilota ... i znowu aso
noktoto napisał(a):Jak się trochę pobawię przełącznikiem (powoli pstrykając w tą i z powrotem) to udaje się ustawić tak, żeby gasło po odpaleniu lub zamknięciu drzwi
mm.max napisał(a):Podejrzewam że jest uszkodzony przełącznik lampki oświetlenia - jedź do ASO wymienią ci na gwarancji. Dość częsta usterka w Leonach 1P
Ja miałem to samo i nie powinno się tak robić gdyż możesz doprowadzić do zwarcia w instalacji - lampka (przełącznik) uszkodzony - wiec trzeba wymienić.
chemikko napisał(a):- problem spadająca pokrywa plastikowa silnika ciągle wypina sie z zamków i lata
chemikko napisał(a):- dziwne zachowanie silnika jeśli jest zimny jadę ok 2 tys obr równo i nagle przy lekkim puszczeniu gazu auto zaczyna szarpać nie wiem co jest grane, tylko na zimnym i to nie zawsze ...
chemikko napisał(a):problem spadająca pokrywa plastikowa silnika ciągle wypina sie z zamków i lata
noktoto napisał(a):Moja miała podobnie, teraz leży w garażu (tak mi polecili Mastersi). W niektórych egzemplarzach nie ma jej w ogóle.
olus napisał(a):mam podobnie z ta plastikowa pokrywa, zglosilem juz w serwisie zamowili nowa zobaczymy co z tego bedzie
Kozak napisał(a):nie wiem czy jest różnica w obudowie silnika BKD a BMN ale mam już 2 auto z tym silnikiem i żeby zdjąć plastyk to trzeba się do tego przyłożyć
olus napisał(a):mam podobnie z ta plastikowa pokrywa, zglosilem juz w serwisie zamowili nowa zobaczymy co z tego bedzie, czekam tez na nowa mate wygluszajaca, powimieniali jakies tam spinki i zobaczymy co to dalo
jesli chodzi o stuki skrzypienie dochodzace to tez myslalem ze cos w bagazniku okazaly sie to zamki tylnej kanapy (naprawa niecale 60sek, rozlozyc kanape, przesmarowac, zlozyc - naprawione)
chemikko a na jakim paliwie jezdzisz? moze tu jest przyczyna zapychania sie dpfa??
sprajt napisał(a):działa wszystko:)
sprajt napisał(a):zostało mi te głupie trzęsienie budą. szkoda że juz auto mam po gwarancji
sprajt napisał(a):ja mam silnik 1.6 i w nim też jest dwumas? w poniedziałek jade do aso niech to sprawdzą. szkoda że gwrancja mineła
mpuzon napisał(a):Co do lamp to powiedziano mi, że na początku sie tka dzieje ale później ma być juz ok. Zobaczymy.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości