Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tom-Tdi napisał(a):Natomiast mam problem z Leaving Home- czy pokrętło jest w pozycji 0 czy też w pozycji włączonych świateł po otwarciu samochodu zapalają się światła. Czy można tak przekodować LH żeby zapalały się tylko i wyłącznie gdy pokrętło jest w pozycji włączonych swiateł?? Jest to trochę denerwujące kiedy nie jest akurat potrzebny LH a światła i tak się zapalają. Dodam iż nie mam czujnika deszczu/zmierzchu
pkonrad napisał(a):zwirek75 napisał(a):U mnie dla odmiany jest Coming Home. Próbowałem włączyć VAG-iem Leaving Home, ale się nie udawało. Sprawdzę jeszcze jak się ociepli na tyle, żeby dało się zejść z notebookiem do samochodu
U mnie jest Leaving Home (duży FIS). Wczoraj zakodowałem VAGiem Coming Home, pojawiło się w FISie, mogę ustawić czas, włączyć i wyłączyć funkcję ale niestety nie działa. Ustawiam ją na aktywną, przysłaniam czujnik zmierzchu, Leaving Home działa a Coming Home nieMa ktoś jakiś pomysł dlaczego tak jest
Bombel napisał(a):koledzy napiszcie gdzie ustawia sie czas dlugosci swiecenia swiatel w CH/LHbo szukam i nie moge znalesc w VCDS
Tommi napisał(a):Mam pytanko
Nie mam czujnika, mały fis i mam uruchomione CH i LH.
Comming dziala mi tylko wtedy jak zostawie przelacznik w pozycji świateł mijania.
Natomiast living zawsze bez względu na położenie włącznika. Chciałbym, żeby living działał tylko wtedy jak mam przełącznik w pozycji włączonych świateł mijania a jak mam na zero, żeby nie działał. Czy jest możliwość jakoś to zakodować?
misiek_t napisał(a):Opis pasuje do centralki 30 bajtowej
STG 09 - Centralka elektryczna
-> Kodowanie 07 -> Długie kodowanie
Bajt 0 > Bit 5 aktywować
Bit 7 aktywować
Bajt 2 > Bit 4 zdezaktywować
Bajt 21 > Bit 6 aktywować
Bajt 23 > Bit 5 zdezaktywować
Tommi napisał(a):U mnie tez Living nie chcial dzialać długi czas i nie moglismy dojsc dlaczego. Okazało się ze czas dlugosci swiecenia byl ustawiony na 0. Zmienilismy na 30s i wszystko bangla
Tomuss napisał(a):Witam, czy da się zakodować CH LH tak aby zapalały się światła przeciwmgłowe?
swierg napisał(a):W polifcie się da, w przedlifcie nie. Tyle w temacie.
Wysłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości