Matejko69 napisał(a):ale zauwazylem ze raz jest raz nie ma - pewnie od temperatury zalezne
jak na moj gust zalezne to jest ale od wielkosci nierownosci
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Matejko69 napisał(a):ale zauwazylem ze raz jest raz nie ma - pewnie od temperatury zalezne
jak na moj gust zalezne to jest ale od wielkosci nierownosci
Z Twojego postu to od razu wiadomo gdzie i w jakim mieściepkonrad napisał(a):U mnie tez skrzypiało, ale w "Dynamice" nie wiem czy coś regulowali, napewno smarowali jest idealnie od maja zeszłego roku
szczepan napisał(a):Z Twojego postu to od razu wiadomo gdzie i w jakim mieście
ostatnio w podobnej pogodzie zrobiłem Leonkiem i Laguną podobne trasy i mimo tego ze Leo ma spryski xenonów a Renia nie to płyn podobnie sie kończył, baniak 5 l na 800km , ale zauwazyłem ze duzo zalezy od jakosci wycieraczek ,cypreess napisał(a):Hektolitrami to plyn wycieka jak sie ma spryski reflektorow wiec nie narzekaj
Smaler napisał(a): szyba przednia non stop się brudzi
na szczescie w po miescie na wstecznym sie nie jedzihornetka napisał(a):tylna to dopiero sie brudzi
cypreess napisał(a):Pojezdzilibyscie w zyciu troche toytoa i by wam przeszly wszystkie narzekactwa w Seacie
MaGnezz napisał(a):na szczescie w po miescie na wstecznym sie nie jedzi
BoRaS napisał(a):cypreess napisał(a):Pojezdzilibyscie w zyciu troche toytoa i by wam przeszly wszystkie narzekactwa w Seacie
Co masz na mysli (jaki model) bo mam kumpele, ktora ma juz ktoras tam w zyciu toyke i nie zmieni na nic innego bo mowi, ze zadnych klopotow nie miala z zadna z nich....
cypreess napisał(a):Mialem nowa Toyote Corolle E12U
taktiken napisał(a):W temacie drgania lusterka w kabinie - drgania pojawiają sie dokładnie przy 2500 tys obrotow, niezaleznie od biegu / predkosci... Obserwujecie cos takiego u siebie?
Rdk napisał(a):Mam pytanko do tych, którym skrzypią drzwi: Panowie opiszcie jak to Wam skrzypi i w jakich okolicznościach? Ja mam Golfa V i gdy uszczelki w przednich drzwiach są suche (te mechate) to przy przejeżdżaniu (powolnym) przez doły, muldy (np. po polnej drodze) trzeszczą niesamowicie (jestem uczulony na takie dźwięki, aż mnie ciarki przechodzą) ...Wiem, że to one, ponieważ przy dociskaniu tych uszczelek na postoju wydają właśnie takie same dźwięki jak podczas jazdy (co dziwne z tyłu mam spokój, a mianowicie odnoszę wrażenie jakby "lepiej" przylegały po dociskaniu ich palcami od zewnątrz). Po spryskaniu tych "mechatek" środkiem "Guma+uszczelka" na jakiś czas jest spokój, no ale ile można tym ciapać...
Ja miałem dokładnie to samo, jeden serwis próbował kilka razy ale zawsze po jakimś tygodniu skrzypienie wracało. Dopiero w Maranie wyregulowali mi porządnie drzwi i było cicho przez ponad pół roku. Niestety właśnie znowu skrzypieć zaczęłoZa tydzień wizyta w serwisie...
Rdk napisał(a):W sumie to miałeś szczęście u Marana, bo gdybyś pojechał tam gdzie ja pojechałem, to usłyszałbyś od wcale nie szeregowego pracownika, że: "taka jest cecha produktu" (notabene chyba ulubione powiedzenie tego pana na jakiekolwiek zgłaszane nieprawidłowości i usterki)
Rdk napisał(a):W takim razie czekam na wieści jak się sprawa rozwiąże![]()
Rdk napisał(a):...to usłyszałbyś od wcale nie szeregowego pracownika, że: "taka jest cecha produktu" (notabene chyba ulubione powiedzenie tego pana na jakiekolwiek zgłaszane nieprawidłowości i usterki)
BoRaS napisał(a):Czy miał ktoś problem z pekajacymi tylnymi lampami???
Miałem na myśli to zapięcie, które wisi na pasie i jeżeli mocowanie pasa w słupku (regulacja) nie jest przesunięte max do góry to ta klamra puka o plastik na słupku.tomison napisał(a):to nie klamra na 100% stoi i sie nie rusza
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości