Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
taktiken napisał(a):- skrzypienie podczas chowania / odkrywania lusterka bocznego po stronie pasażera (el. chowane),
pkonrad napisał(a):Witam, pewnie była o tym mowa w tym temacie. Przyznam się szczerze - nie chce mi się czytać tyle stron. Moje prawe lusterko już nie tylko skrzypi przy składaniu, ale już jak mu troszkę nie pomogę to się samo nie złoży. Co tam trzeba przy nim zrobić żeby działało normalnie, ewentualnie ile za taką usługę liczy sobie ASO
leo2ein1 napisał(a):... przy gwaltownym ruszaniu lub przy hamowaniu slychac bylo taki metaliczny pojedynczy stuk. Czasem pojawial sie on przy dynamicznym pokonywaniu zakretow. Myslalem ze to zawieszenie. Jednak po dokladnej analizie okazalo sie ze to siedzenie kierowcy, a konkretnie jak je ustawialem to nie zaskoczyly dokladnie zabki. Dziwny efekt bo nie bylo to jedno stukniecie i koniec tylko przez kilka dni slyszalem ten dzwiek. Jak uslyszycie cos podobnego to sprawdzcie siedzenie zanim rozbierzecie zawieszenie.
bubolak napisał(a):Witam, mam problem z moim BKD, a mianowicie przy zimnym starcie zaczyna się trząść i kopci jak smok na biało (całość trwa ok 20-30 sek i ustaje) Wiem, że każdy diesel bez DPFa tak ma, ale u mnie dymu jest o wiele za dużo! Może to mieć jakiś związek z niedawną wymianą filtra paliwa ( jeśli coś da się przy tym zrobić źle to właśnie to zrobiłem) Leon ma dopiero 40-stke na karku, więc to raczej nie ze starości. Ktoś miał coś podobnego, albo wie co z tym zrobić?
Pozdrawiam
hubcio napisał(a):Mam leosia tfsi 2006r i przednie drzwi mi skrzypią jak są już tak w połowie otwarte. Nie wiem co tam nasmarować
hubcio napisał(a):Nie wiem co tam nasmarować?
Andre napisał(a):, poprzeczny jest nie wiem jaki ma byc ale tak na oko albo lepiej na dwa palce to dalbym 0.5mm
Andre napisał(a):luzu wzduznego nie ma
Andre napisał(a):65 tys , 3 lata, prawy ksenon dzis zaswicil na rozowo.Czy ktos wymienial w leo2?gdzie kupic , jaki i za ile?
bono napisał(a):Andre napisał(a):65 tys , 3 lata, prawy ksenon dzis zaswicil na rozowo.Czy ktos wymienial w leo2?gdzie kupic , jaki i za ile?
żywotność ksenonu to 2000 h czyli około 2 lat.
jako ciekawostka , 1 sztuka w aso seata 829zl
Andre napisał(a):3 lata
rutek-wat napisał(a):jeśli przyniesiesz oryginalną część to nie powinni robić problemów jeśli chodzi o gwarancje
Andre napisał(a):kupilem z alegro osramy zobaczymy ile pociagna, niby oryginalne
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości