Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
cypreess napisał(a):No ale co to za porownywanie sedana do hatchbacka...
cypreess napisał(a):No ale co to za porownywanie sedana do hatchbacka...
cypreess napisał(a):Ale i tak Signum wydaje sie byc wieksze od Leona?
colin23 napisał(a):Panowie przecież signum to coś jeszcze bardziej komfortowego niż Vectra Kombi więc bez przesady. Porównywać można leona do astry a nie do Vectry a tym bardziej do kombi. Szkoda że nie zaczniecie dyskusji czy bardziej rodzinny Leon czy audi a6 avant
zajcu napisał(a):...ale oczywiście jeśli budżet pozwala lepiej by było kupić coś lepszego...
noktoto napisał(a):zajcu napisał(a):...ale oczywiście jeśli budżet pozwala lepiej by było kupić coś lepszego...
Ja proponuje coś takiego:
http://www.motortrend.com/roadtests/exo ... index.html
jeżyk napisał(a):Dla 3 osobowej rodzinki (ale już bez wózka) jest OK.
cypreess napisał(a):Ale to nie hatchback
cypreess napisał(a):W octavii najwiekszy problem to zielona kura na kierownicy
cypreess napisał(a):A moze poczekaj na Exeo
zajcu napisał(a):colin23 napisał(a):Panowie przecież signum to coś jeszcze bardziej komfortowego niż Vectra Kombi więc bez przesady. Porównywać można leona do astry a nie do Vectry a tym bardziej do kombi. Szkoda że nie zaczniecie dyskusji czy bardziej rodzinny Leon czy audi a6 avant
No tak oczywiście masz rację że te auta nie powinny być stawiane obok siebie w celu porównania, dlatego w mojej wypowiedzi pozostałem przy poziomie cenowym Leona i zaproponowałem Skodę Octavię, ale oczywiście jeśli budżet pozwala lepiej by było kupić coś lepszego. Więc najlepiej jak autor się wypowie bardziej szczegółowo co miał na myśli.
trzepol napisał(a):Z jednej strony chcialbym auto zgrabne, usportowione o dobrych osiagach. Zona jednak marudzi ze musi wejsc wozek itd.
noktoto napisał(a):A co powiesz na Civica 5d? Wiem, że nie wszystkim stylistyka odpowiada (mi się bardzo podoba). 4 osoby mieszczą się spokojnie, bagażnik ma ponad 400l. Do tego jest jeszcze świetny system składania kanapy. Diesel 2.2 jeździ nie wiele gorzej od FR TDI, pali mniej i prawie nie klekocze.
olus napisał(a):jezdzi sporo gorzej. 2.2 ictdi po programie jezdzi rowno z Fr Tdi seria.
olus napisał(a):oj nie leon po programie to zupelnie inne autko. charakterystyka oraz przebieg Nm jest o wiele lepszy niz na serii
olus napisał(a):chodzi mi o to ze przy pelnym zaladunku Leon bedzie dawal wiecej bezpieczenstwa podczas wyprzedzania niz cvic. jesli zakladamy ze kupujemy autko i w obu przypadkach robimy program.
antoś napisał(a):Na A4-klub polecają Pana Roberta który podobno specjalizuje się w sprowadzaniu Audiczek.
noktoto napisał(a):A co powiesz na Civica 5d? Wiem, że nie wszystkim stylistyka odpowiada (mi się bardzo podoba). 4 osoby mieszczą się spokojnie, bagażnik ma ponad 400l. Do tego jest jeszcze świetny system składania kanapy. Diesel 2.2 jeździ nie wiele gorzej od FR TDI, pali mniej i prawie nie klekocze.
noktoto napisał(a):olus napisał(a):chodzi mi o to ze przy pelnym zaladunku Leon bedzie dawal wiecej bezpieczenstwa podczas wyprzedzania niz cvic. jesli zakladamy ze kupujemy autko i w obu przypadkach robimy program.
Zgoda. Jednak sivic ma kilka "rodzinnych" atutów wobec Leona. Główne pytanie nie tylko o osiągi było.
Czemu zamiast nazwy pierwszego ze wzmacniakowych powyżej samochodów wyskakuje mi "Leon"? Cenzura?
antoś napisał(a):Na A4-klub polecają Pana Roberta który podobno specjalizuje się w sprowadzaniu Audiczek.
Strasznie ciężko kupić takie auto w dobrym stanie.
olus napisał(a):w grupie vag maja jeszcze jeden fajny silnik 1.8 TSI
Arci9 napisał(a):czy te nowe siliniki z T daje się też tak łatwo zchipować?
Arci9 napisał(a):czy te nowe siliniki z T daje się też tak łatwo zchipować?
sam się zastanawiam nad nowy Leonem i myślę poważnie (biorąc pod uiwagę nowy) silnik benzynowy
AdamTower napisał(a):jasne, poszukaj w wykresach, kilka 2.0TFSI jest po programie, bardzo wdzięczne autka do chipowania
olus napisał(a):to zalezy ktore. 2.0 TFSI z Leona Cupry/FR czy Golfa GTI albo z S3 tak. problemem sa 1.8 TSI. Nie wiem jak z 1.4 tsi.
noktoto napisał(a):trzepol, jakie przebiegi robisz? Może faktycznie TSI 1.4 lub 1.8 w Leo (lub czymś pokrewnym) by Ci wystarczyło.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości