Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziwne wygłuszenie komory silnika

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziwne wygłuszenie komory silnika

Postprzez banp » 1 kwietnia 2009, 07:58

Witam,
Oglądałem Leona II 1.9 TDi i zaraz po otworzeniu maski silnika zauważyłem srebrną mate wygłuszającą na ścianie pomiędzy kabiną i komorą silnika. Czy tak powinno być? czy sprzedawca miał coś do ukrycia?
I druga sprawa, co sądzicie o Leonach sprowadzanych z Belgii z małym przebiegiem? czy takie okazje się trafiają?
banp
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon II 1.9

Reklama

Re: Dziwne wygłuszenie komory silnika

Postprzez AdamTower » 1 kwietnia 2009, 08:56

banp napisał(a):Oglądałem Leona II 1.9 TDi i zaraz po otworzeniu maski silnika zauważyłem srebrną mate wygłuszającą na ścianie pomiędzy kabiną i komorą silnika. Czy tak powinno być? czy sprzedawca miał coś do ukrycia?

tak jest fabrycznie
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez klauspolo » 1 kwietnia 2009, 11:55

banp, co do aut sprowadzanych to nie w tym temacie, a poza tym pamietaj o jednym, NIE MA PRAWDZIWYCH OKAZJI !!
Obrazek
klauspolo
Sport
Sport

Auto: Rocco++++
Silnik: CDAA 1.8

Postprzez Monika » 1 kwietnia 2009, 12:07

banp napisał(a):co sądzicie o Leonach sprowadzanych z Belgii z małym przebiegiem?

Leony tak jak i inne samochody przy przekroczeniu granicy z Polską przeżywają tzw. cudowne odmłodzenie i mało który z tych samochodów ma przejechane więcej niż 120tys km. Auta jeszcze na lawetach mają zmieniane przebiegi, cofane liczniki. Wystarczy wejść na stronę jakiejś giełdy samochodowej zagranicznej np. Niemcy, Holandia, Belgia i zobaczyć z jakim przebiegiem tam są auta sprzedawane. A handlarz który chce na przywiezieniu auta zarobić, ściąga z zagranicy zawsze te które przebieg mają największy bo takowe samochody tam są najtańsze i automatycznie w Polsce po cofnięciu licznika takie auto przynosi handlarzowi największy zysk.
Tak jak kolega wspomniał - okazji nie ma, bo prędzej czy później wyjdzie co z autem było/jest nie tak.
Auto przywiezione z zagranicy które nie było tam zmasakrowane i ma oryginalny przebieg - jest na Polskim rynku wtórnym samochodów droższe od innych i jest to często różnica 1/5 ceny. Tak więc jak auto jest tanie (tańsze niż inne w podobnym roczniku) to znaczy że niezłe miało przeżycia w przeszłości.
Grzeczne dziewczynki pójdą do nieba, niegrzeczne dostaną się wszędzie...
Monika
Sympatyk LeonClub

Auto: :)

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne