Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Do użytkowników 1.9 BXE

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Do użytkowników 1.9 BXE

Postprzez Wuda » 31 października 2009, 19:44

Mam pytanie do użytkowników silnika BXE... czy wam tez tak irytująco drga kierownica.

Drgania są dość duże (wg mnie oczywiście) przed załączeniem się turbiny ,po ok 1800 obr. się poprawia ale mimo to drgania nadal są w minimalnym stopniu ale wyczuwalne,gdy samochód jest na luzie też można wyczuć te wibracje choć są delikatne.
Mam pytanie czy wy tez tak macie i czy jestem przewrażliwiony po prostu czy mam szukać jakieś usterki ,bo wydaje mi się ze moja poprzednia ibiza 1.9 ATD nie przenosiła tak drgań na kierownice.
Wuda
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.9TDI 2007 r.

Reklama

Re: Do użytkowników 1.9 BXE

Postprzez chcemojlogin » 31 października 2009, 21:39

przyznam Ci szczerze, że... nigdy jakoś nie zwróciło to mojej uwagi, a mam przysłowiowego pierdolczyka na punkcie stukań, pukań, trzeszczeń, drgań itd. Poza tym przenoszeniem drgań wszystko jest OK (na tyle co jesteś w stanie powiedzieć po obserwacjach organoleptycznych) z układem kierowniczym - jakieś luzy, ściąganie na którąś ze stron?

Jesteś z Nowego Dworu - zadzwoń może do Marana i umów się na wizytę, oni są naprawdę konkretni i być może coś wyczarują.
chcemojlogin
Stella
Stella

Auto: Leon II 1.9 TDI

Re: Do użytkowników 1.9 BXE

Postprzez Wuda » 31 października 2009, 22:09

No właśnie luzów nie ma , nieścigania i w ogóle nie ma żadnych innych niepokojących objawów poza właśnie tym drganiem kierownicy....może jestem przeczulony ale wydaje mi się że te drgania odbiegają od normy dlatego jestem ciekaw czy inni użytkownicy tych silników nie zauważyli czegoś podobnego
Wuda
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.9TDI 2007 r.

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne