Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Orełek napisał(a):Najprawdopodobniej miał ustawione na stałe włączone światła mijania. Wtedy, gdy tylko jest przekręcona stacyjka światła się świecą. Podświetlenie kokpitu jest wyłączone - włącza się je włącznikiem świateł.
Orełek napisał(a):Najprawdopodobniej miał ustawione na stałe włączone światła mijania. Wtedy, gdy tylko jest przekręcona stacyjka światła się świecą. Podświetlenie kokpitu jest wyłączone - włącza się je włącznikiem świateł.
kamel napisał(a):A w Golfie V nie jest przypadkiem tak jak w Passacie B6?
Włącznik świateł ma pozycję AUTO i przy niej zdaje się, że świecą tylko światła przednie.
Ewentualnie mógł mieć ściemnione podświetlenie deski.
zubu napisał(a):Ale to trzeba zrobić sobie, że tak powiem "poza systemem" czy można to jakoś ustawić w komputerze?
Orełek napisał(a):zubu napisał(a):Ale to trzeba zrobić sobie, że tak powiem "poza systemem" czy można to jakoś ustawić w komputerze?
Trzeba się podłączyć vagiem i ustawić. Podobno w autach z tzw. "dużym wyświetlaczem" można to włączyć bez vaga.
AdamTower napisał(a):Trzeba ustawić VAG'iem tryb skandynawski. Wtedy zawsze są włączone światła, w pozycji 0 podswietlenie deski się nie świeci, dopiero w auto lub on deska się zapala. Ale to sprawdzone jest w VW i Skodzie, nie testowałem w Leonie.
zubu napisał(a):Mam duży wyświetlacz więc jak to włączyć?
Kozak napisał(a):wielkość wyświetlacza nie ma nic wspólnego z funkcją " oświetlenia skandynawskiego "
to trzeba aktywować VAGiem
zubu napisał(a):ale gdzieś obiło mi się o uszy aby gasić i zapalać ksenony zawsze przy włączonym silniku...
noktoto napisał(a):zubu napisał(a):ale gdzieś obiło mi się o uszy aby gasić i zapalać ksenony zawsze przy włączonym silniku...
To by opcji coming home i living home używać?
Może w starych furach tak trzeba, w nowych nie ma takiego problemu.
misiek_t napisał(a):Mt-01, przed odpaleniem przełącz na "0"
Na pewno nie jest, sa tylko szyby z "miejscem" na czujnik lub tez bez.Mt-01 napisał(a):czy jest on integralną częścią szyby?
Tom-Tdi napisał(a):raczej bez ori części się nie obejdzie bo z drugiej ręki te części są nie do zdobycia
wedlug mnie zaciemnionym miejscem pod czujnik.misiek_t napisał(a):I tym chyba różni się szyba pod czujnik deszczu i bez czujnika
Tom-Tdi napisał(a):bez zmiany szyby się nie obejdzie raczej- czwarte zdjęcie szyby od góry http://archiwumallegro.pl/szyba_przod_p ... 59850.html widać ten metalowy uchwyt, mało tego widać że szyba ma "oko" przypominające soczewkę,czyli jest inna w tym miejscu
misiek_t napisał(a):u Axee wszystko się da
kosa napisał(a):Można spróbować aktywować VAGiem światła do jazdy dziennej "wersja amerykańska". Przednie światła mijania włączają się po przekręceniu kluczyka w stacyjce (tylne pozycyjne nie świecą). Po zaciągnięciu hamulca ręcznego światła mijania gasną (np. przed uruchomieniem silnika lub na postoju z włączonym silnikiem. U mnie ta funkcja się sprawdza.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość