Leaving Home polega na tym, że w momencie kiedy otwierasz Leona pilotem zapalają sie swiatła - po prostu doświetla drogę z domu do auta
Piszesz, że sprawdzona jest opcja albo światła dzienne albo Coming Home...
Czy próbowałeś ze wszystkim iopcjami kodowaniami VAG-a?
Mam przed sobą spis koodowań na poszcególnch bajtach.
Ze swiatłami związane są następujące opcje:
1.światła dzienne nieaktywne przy zaciągniętym hamulcu ręcznym
2.swiatła dzienne realizowane za pomocą reflektorów przeciwmgielnych
3. światła dzienne realizowane za pomocą świiateł mijania (nie wiem czy działa z xenonami - poza tym chyba szkoda wypalać xenony do jazdy dziennej)
5. światła dzienne realizowane poprzez żarówki do jazdy dziennej ( przypuszczam, że to standard)
5. światła dzienne aktywne tylko w pozycji włącznika AUTO (ta opcja by mnie właśnie najbardziej interesowała - przypuszcam, że w tej opcji włączałybysie gdy jest jasno swiatła dzienne, a gdy ciemno xenony) - ale nie wiem jak przy tym kodowaniu zachowuje się właśnie Coming Home
Co do funkcji Coming Home, to są do wyboru dwie opcje kodowania:
1. Funkcja Coming Home w trybie starym
2. Funkcja Coming Home w trybie nowym
W trybie starym włączało się to automatycznie, w trybie nowym - od MY2010 jest to włączanie manualne - po wyjęciu kluczyka ze stacyjki trzeba przekręcić włącznik świateł na pozycję światła drogowe (w przeciągu 90 sekund)- wtedy po otwarciu drzwi aktywuje się Coming home. Manualne włączanie zapobiega po prostu ciągłęmu włączanie funkcji na krótkich odcinkach, kiedy ciągle wysiadamy z auta.
W przyszłym tygodniu będę w serwisie i postaram się potestować poszcególne opcje kodowania VAga-a.
P.s. czy wie ktoś czy standardowo są aktywne opcje: swiatło autostradowe i deszczowe?