Od kilku dni z nawiewów dochodzi dziwny dźwięk...tak jak by świszczenie. Oczywiście jak na panelu climy nacisnę off dzwięk znika, dziś nacisnąłem przez przypadek przycisk econn i dźwięk też zniknął.
Czy czy ktoś się orientuje co to może być Jak na mój gust albo coś ze sprężarką się dzieje albo za mało gazu i układ szumi....
Od razu uprzedzę pytania, nie podpiąłem leona jeszcze pod kompa, zrobię to chyba dopiero w środę
bono, a takie pytanie czy są jakieś standardowe miejsce którędy gaz może uciekać ? Jak kupiłem auto w salonie zaczynała się zima. Po zimie klima nie działała komputer wywalił jakiś tam błąd czujnika...stwierdzili że mało gazu. Co się okazało nie było go w ogóle i nikt nie wie dla czego. Układ napełnili, sprawdzili że niby szczelny.... przez całe lato było wszystko ok, do momentu jak coś nie zaczęło dziwnych dzięków wydawać. Stąd moje pytanie o możliwe miejsce uciekania gazu
najczulszym miejscem jest parownik ale przyczyn może być wiele także warto napełnić czynnik z barwnikiem i sprawdzić jak wygląda szczelność układu,bo tak ciężko jednoznacznie coś stwierdzić