Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
22leon22 napisał(a):U mnie w leonie padł zamek tak jak kolega pisze powyżej łamie się taka nie wiem jak to nazwać prowadnica z gwintem . Jest to to zrobienia ale ja niestety za późno zobaczyłem pewne sprawy i rozwaliłem kilka plastyków. Zamek rozbiera się na części pierwsze bez problemu . Jak zadzwoniłem do ASO VW to mi powiedzieli że ta część to tylko w ASO Seata . Dzwonie do Seata a tam pan mi mówi że koszt 450 zł i że nie ma w magazynie trzeba ciągnąć z Hiszpani czas oczekiwania dwa tygodnie . Uwielbiam ASO Seata. Znalazłem gościa na allegro który sprzedaje oryginalne części miał wystawiony zamek za 350 zł więc kupiłem i czekam . Wczoraj wysłali do mnie . Jak padnie ten nowy to następny naprawiam we własnym zakresie .
-- 11 grudnia 2013, 18:07 --
Zamek właśnie został wymieniony zobaczymy jak długo wytrzyma i ciekawe czy został poprawiony
untaztood napisał(a):Mam wrażenie, że zepsuł się w wyniku montażu odbojników z Sirocco.
misiek_t napisał(a):untaztood napisał(a):Mam wrażenie, że zepsuł się w wyniku montażu odbojników z Sirocco.
a ustawiłeś odpowiednio odbojnikitrzeba je "odblokować" imbusem i zatrzasnąć klapę, same się dopasują później dokręcasz imbus i po sprawie.
misiek_t napisał(a):chyba zbieg okoliczności... możliwe że zamek już szwankował. Same odbojniki jeśli wyregulowane do klapy, nie powinny mieś wpływu na uszkodzenie zamka raczej. Tym bardziej że nikt wcześniej nie skarżył się. U mnie nic się nie dzieje a już chwilę je mam ok 18 miesięcy...
22leon22 napisał(a):U mnie w leonie padł zamek tak jak kolega pisze powyżej łamie się taka nie wiem jak to nazwać prowadnica z gwintem . Jest to to zrobienia ale ja niestety za późno zobaczyłem pewne sprawy i rozwaliłem kilka plastyków. Zamek rozbiera się na części pierwsze bez problemu . Jak zadzwoniłem do ASO VW to mi powiedzieli że ta część to tylko w ASO Seata . Dzwonie do Seata a tam pan mi mówi że koszt 450 zł i że nie ma w magazynie trzeba ciągnąć z Hiszpani czas oczekiwania dwa tygodnie . Uwielbiam ASO Seata. Znalazłem gościa na allegro który sprzedaje oryginalne części miał wystawiony zamek za 350 zł więc kupiłem i czekam . Wczoraj wysłali do mnie . Jak padnie ten nowy to następny naprawiam we własnym zakresie .
Zamek właśnie został wymieniony zobaczymy jak długo wytrzyma i ciekawe czy został poprawiony
22leon22 napisał(a):kolego dzwoniłem do aso i koszt coś pod 500zł dlatego wybrałem ten co kupiłem nowy i może już poprawiony (miejmy nadzieje )
22leon22 napisał(a):kolego dzwoniłem do aso i koszt coś pod 500zł dlatego wybrałem ten co kupiłem nowy i może już poprawiony (miejmy nadzieje )
arni1288 napisał(a):Witam., czyy proces wymontowania zamka tylnego jest trudny?? wystarczy zdjąc ten plastik i mamy dostęp juz do zamka ktory jest tylko przykręcony?? czasami mam tak ze musze stac 2 minuty i otwierać zamek by załapał i otworzył mi bagażnik)) jest to mega męczące i denerwujące:)
Jaki czas potrzebuje na wymontowanie tego
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości