Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zaparowana tylna szyba

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zaparowana tylna szyba

Postprzez m4niac » 8 marca 2013, 22:54

Dzisiaj kolejny atak zimy trudne warunki itd. Jadąc autem miałem oblodzoną i zaśnieżona tylną szybe wycieraczka tarła po lodzie więc włączyłem ogrzewanie tej szyby. Po chwili śnieg stopniał lud puścił wycieraczka ładnie zbierała ale szyba tylna była cała zaparowana . Klima włączona na auto 20 C. Jechałem tak z 10 km i cały czas zaparowana. :-x . W golfie 4 po 5 minutach para z tylnej szyby schodziła. Grzanie lusterek działa są gorące , tylnej szyby chyba też( nie sprawdzałem czy jest ciepła ale lud puścił) więc dlaczego cały czas jest zaparowana ?
m4niac
Signo
Signo

Auto: Leon II
Silnik: BSE 1.6

Reklama

Re: Zaparowana tylna szyba

Postprzez seb_jag ARL » 8 marca 2013, 23:10

bo jest wilgoć w aucie :) a przy temperaturze bodajże poniżej +3 stopni klima działa jako nawiew, nie dodaje czynnik=nie wysusza tak dobrze powietrza
182 KM & 396 Nm powered by Bartpol/Kingsoft
seb_jag ARL
Sport
Sport

Auto: 1M FRRRRRRR
Silnik: ARL 1.9

Postprzez m4niac » 9 marca 2013, 09:46

Wilgoć wilgocią w golfie było tak że w takich warunkach zawsze zaparowane były tylne boczne szyby ale tylna po włączeniu ogrzewania w 5 minut była przejrzysta . Może tu są jakieś odpowietrzniki z tyłu i są pozapychane. :?
m4niac
Signo
Signo

Postprzez micbar0405 » 9 marca 2013, 12:03

ja bym stawiał na wilgoć w aucie czasem jak wpadło mi do środka na dywanik trochę śniegu, a wiadomo nie wszystko da się wymieść to też szybki mi parowały ;)
Bo to pasja a nie zajawka na kilka minut...
micbar0405
Signo
Signo

Auto: Golf Mk2
Silnik: AUQ 1.8

Postprzez m4niac » 14 marca 2013, 17:08

Jeszcze raz przyjrzałem się tylnej szybie i sprawdziłem czy jest ciepła okazało się że nie. Na niej po lewej i po prawej są takie giętkie blaszki, ktore z jednej strony są lutowane do szyby a z drugiej wchodzą w takie gniazdo jakby. Jedna z tych blaszek jest luźna w gnieździe i wychodzi z niego nie wiem czy wypadła srubka czy to jest przykręcane?

-- 14 marca 2013, 17:08 --

Już sobie poradziłem kabel sie wysunął ze złącza
m4niac
Signo
Signo

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne