Jestem nowy na forum więc z góry przepraszam za wszelkie pomyłki.
Kilka dni temu kupiłem swojego wymarzonego Leona. Auto jest z 2008 roku, silnik 2.0 TDI 140 KM, pełna opcja łącznie ze skórą

Na samym początku wszystko było ok, jednak teraz wyszło kilka rzeczy które mnie strasznie denerwują.
Pierwszą z nich jest kwestia otwierania drzwi z pilota. Na początku wszystko było ok, jednak teraz mam problem z otwieraniem drzwi od strony kierowcy, tzn. po naciśnięciu przycisku na pilocie otwierają się wszystkie drzwi poza tymi od kierowcy. Wcześniej było tak że po 1 naciśnięciu otwierały się tylko drzwi kierowcy, po kolejnym pozostałe. Zmieniłem to w ustawieniach ( MFD mam przy zegarach ) tak aby po jednym naciśnięciu otwierały się wszystkie drzwi. Od tego momentu pojawił się problem, dlatego też przywróciłem ustawienia początkowe jednak nic to nie dało. W tym momencie jeżeli nacisnę na pilocie opcję otwarcia, drzwi kierowcy nadal się nie otwierając. Na 10 razy uda się otworzyć je może z jeden raz. Trochę to dziwnie wygląda jak stoję przy samochodzie i otwieram a później zamykam, znowu otwieram i zamykam... aż się uda dostać do środka. Co dziwne jeżeli otworzę drzwi od środka ( pasażer pociągnie za klamkę wewnątrz pojazdu ), każde kolejne otwarcie działa bez problemu z zewnątrz... Nie wiem czy coś nakombinowałem przy ustawieniach czy może jakaś awaria zamka. Z drugiej strony dlaczego co jakiś czas uda się otworzyć drzwi... a kolejne próby się nie powiodą.
Dodam również że podobnie działa otwarcie z kluczyka ( przez zamek w drzwiach ). Otworzą się wszystkie drzwi oprócz tych od kierowcy.
Może ktoś z was miał podobny problem, z góry dziękuję za pomoc.
Czytałem forum ale nigdzie nie znalazłem podobnej usterki.
P.S.
Jeżeli znacie dobrego mechanika ( najlepiej fana Seatów ) z okolic Sanoka i Krosna to bardzo proszę o namiary. Od strony technicznej jestem raczej laikiem i z niektórymi sprawami pewnie sobie nie dam rady.

Pozdrawiam
Sebastian