Witam!
Stoję przed zakupem Leona 1.4 MPI 07r 63kW, autko mi się podoba i wszystko pasi jednakże ma jedną "usterkę" do której nie wiem jak podejść i na ile może być poważna... otóż po uruchomieniu silnika, po jakichś 30 sekundach zaczyna migać kontrolka akumulatora.. ładowanie jest OK 13,8V zarówno przy odczycie woltomierzem jak i z odczytu z komputera.
Autko ładnie się zbiera zero jakichś objawów tylko to ..... Znalazłem na forum podobny wątek i tam wyszło sprzęgło alternatora, jednakże w znalezionym przypadku ładowanie również było niskie... Jaki jest koszt wymiany takiego sprzęgła? Czy może być coś jeszcze?
Ponadto po wpięciu się komputerem wyszła cała masa błędów (np. klimatyzacja usterka 0010, CAN Gateway usterka 0010, czy z drzwiami...) które po skasowaniu znikły, został tylko błąd który brzmi:
01317 - Sterownik w zestawie wskaźników (J285), 008 Niezrozumiały sygnał
Oznaczenie elementu: 5P0 820 047 K
CLIMATIC PQ35 012 0505
VCID: 356AECEC5CCD50B5781-8060
Klima działa, chłodzi...
O co biega? jakieś pomysły? To jakieś poważniejsze usterki?
Wiem że to trochę wróżenie z fusów ale nie miałem wcześniej styczności z seatami dlatego może ktoś na podstawie doświadczeń będzie mógł stwierdzić z jakimi kosztami mogę się liczyć ?
Z góry dzięki
PS.
Nie wiem czy do do elektroniki czy gdzie bardziej wrzucić dlatego wrzuciłem w ogólny wątek...
-- 2 lipca 2014, 07:11 --
.... dodam, że po wyłączeniu zapłonu resetuje się przebieg trip i wszelkie dane dotyczące spalania, czy tak jak by zegary nie miały podtrzymania zasilania z aku.
Jakieś pomysły? Można z tym jeździć?
-- 2 lipca 2014, 07:16 --
.... dodam, że po wyłączeniu zapłonu resetuje się przebieg trip i wszelkie dane dotyczące spalania, czy tak jak by zegary nie miały podtrzymania zasilania z aku.
Jakieś pomysły? Można z tym jeździć?