Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Negatyw na przednich kołach leon 1p

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Negatyw na przednich kołach leon 1p

Postprzez Damianwalus89 » 26 kwietnia 2016, 20:38

Wiam mam problem z przednimi kołami a dokładnie chodzi mi o negatyw na przednich kołach , jak przyłożyłem poziomice do koła to na stalówce 16 jest 2cm od pionu z jednej jak i z drugiej strony idzie to jakoś wyregulować ? Dziwne ze aż tak mocno a zauwazyłem to jak przymieżyłem nowe 19 felgi i było to strasznie widać ze jest negatyw niestety nie zmieżyłem ile od pionu było ale pewnie ze 3cm spokojnie na tej 19stce a szkoda mi tych opon bo drogie są więc moje pytanie brzmi co moze być nie tak ? Sworznie wachacza są tylko jedne czy jest kilka typów bo tylko to mi na myśl przychodzi ? Mam sprężyny eibacha ale to nie powinno az tak mocno wpływać na to ,co robić ? W sobotę założe te 19 to zrobie zdjęcie ,wcześniej miałem 17 cali i nie było tego tak widać dopiero po oponie zobaczyłem ze jest coś nie tak . Proszę o jakieś podpowiedzi

-- 26 kwietnia 2016, 21:37 --

Damianwalus89 napisał(a):Wiam mam problem z przednimi kołami a dokładnie chodzi mi o negatyw na przednich kołach , jak przyłożyłem poziomice do koła to na stalówce 16 jest 2cm od pionu z jednej jak i z drugiej strony idzie to jakoś wyregulować ? Dziwne ze aż tak mocno a zauwazyłem to jak przymieżyłem nowe 19 felgi i było to strasznie widać ze jest negatyw niestety nie zmieżyłem ile od pionu było ale pewnie ze 3cm spokojnie na tej 19stce a szkoda mi tych opon bo drogie są więc moje pytanie brzmi co moze być nie tak ? Sworznie wachacza są tylko jedne czy jest kilka typów bo tylko to mi na myśl przychodzi ? Mam sprężyny eibacha ale to nie powinno az tak mocno wpływać na to ,co robić ? W sobotę założe te 19 to zrobie zdjęcie ,wcześniej miałem 17 cali i nie było tego tak widać dopiero po oponie zobaczyłem ze jest coś nie tak . Proszę o jakieś podpowiedzi
Moze ktoś zmierzyć poziomicą ile wy macie od pionu na kole

-- 26 kwietnia 2016, 21:38 --

Damianwalus89 napisał(a):Wiam mam problem z przednimi kołami a dokładnie chodzi mi o negatyw na przednich kołach , jak przyłożyłem poziomice do koła to na stalówce 16 jest 2cm od pionu z jednej jak i z drugiej strony idzie to jakoś wyregulować ? Dziwne ze aż tak mocno a zauwazyłem to jak przymieżyłem nowe 19 felgi i było to strasznie widać ze jest negatyw niestety nie zmieżyłem ile od pionu było ale pewnie ze 3cm spokojnie na tej 19stce a szkoda mi tych opon bo drogie są więc moje pytanie brzmi co moze być nie tak ? Sworznie wachacza są tylko jedne czy jest kilka typów bo tylko to mi na myśl przychodzi ? Mam sprężyny eibacha ale to nie powinno az tak mocno wpływać na to ,co robić ? W sobotę założe te 19 to zrobie zdjęcie ,wcześniej miałem 17 cali i nie było tego tak widać dopiero po oponie zobaczyłem ze jest coś nie tak . Proszę o jakieś podpowiedzi
Moze ktoś zmierzyć poziomicą ile wy macie od pionu na kole
Damianwalus89
Stella +
Stella +

Auto: Seat leon fr
Silnik: BMN 2.0

Reklama

Re: Negatyw na przednich kołach leon 1p

Postprzez racek666 » 26 kwietnia 2016, 21:14

Z przodu nie reguluje się katow im bardziej samochód masz obniżony tym większe kąty się robią. Automatycznie na większym kole będą bardziej widoczne. Podjedz na stację i zrób zbieznosc z geometria wtedy będziesz wiedzieć czy coś jest nie tak
racek666
Sport
Sport

Auto: leon
Silnik: BMM 2.0

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne