Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
szycha43 napisał(a):AndrzejPK, ja zacząłem podejrzewać elastyczne łącze wydechu tzw.plecionka , daj znać co z tego wyszło , oby udało się rozwiązać problem .pzdr
Misiek napisał(a):u siebie również zauważyłem kilka tygodni temu denerwujące dźwięki z tych okolic... Czasem jest cisza a czasami potrafi dość zdrowo hałasować nie ma reguły i trudno powiedzieć od czego to zależy. Wydaje mi się jednak że to z kabiny a nie z komory silnika. Może gdzieś się nagrzewnica poluzowała. Trzeba będzie się tym zająć bo czasami to naprawdę potrafi wqu@#$%rwić![]()
TeddyBB napisał(a):U mnie taki dzwięk powodował przewód paliwowy stukający w środku "kwadratowej" tuby do której wchodzi kilka przewodów gumowych. Po włożeniu go (a właściwie jego metalowego łącznika) do innego "slotu" drganie ustało.
gregos85 napisał(a):U mnie też taki sam problem, wydech na pewno nie bo był zakładany downpipe, bardziej mam wrażenie że z okolic konsoli ten dźwięk
szycha43 napisał(a):Panowie nabrałem filmik jak wygląda to u mnie , poduszki wszystkie nowe , dosłownie wszystko sprawdzane , zdejmowany całkowicie wydech , bez wydechu również to samo , robione logo statyczne / dynamiczne wszystko bardzo dobrze , co tu jeszcze można sprawdzic ? Macie jakieś pomysły? ?
Podrzucam filmik, wskakuje w rezonans 2800obr-3300one
https://youtu.be/N5jsRFjDMe0
-- 14 marca 2017, 06:57 --
Rezonuje turbina ? Na jałowym mniej ale również jest ten rezonans , dwumas ? Nie wiem Panowie , jakieś pomysły ?
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości