Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Awaria zamka drzwi

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Awaria zamka drzwi

Postprzez Seeb » 26 października 2018, 15:49

Witam.Mam pytanie dotyczące zamka drzwi lewy przód.Czy orientujee się ktoś czy na ten zamek przychodzi jakaś osłona przeciw wodzie która się dostaje do środka?Jeśli tak,to jaka?Idealnie było by gdyby posiadał ktoś numery tej części.Bo rzecz jest w tym,że padł mi drugi zamek w pół roku.Gdy tam zaglądałem,okazało się,że kostka podczas deszczu jest mokra.Dodam,że drzwi kiedys były rozbierane i możliwe,że nie założono takiej osłony.Chętnie bym takową kupił,ale nie mam zielonego pojęcia jak to wygląda.Dziękuje z gory za pomoc.
Seeb
Stella
Stella

Auto: leon2 2.0tdi
Silnik: BKD 2.0

Reklama

Re: Awaria zamka drzwi

Postprzez Leon_TS_ARL » 5 listopada 2018, 23:41

Na schematach w etce nie widzę dodatkowej uszczelki przy zamku.
Zerknij sobie na części może czegoś Ci brak w aucie:
https://ifinterface.com/page/page3.php
-> wybierz CarProg2 i dalej seat i swój model, nadwozie i tam poszukaj drzwi i zamek.

Zamki oryginalne czy zamienniki ?
Obrazek
Leon_TS_ARL
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Leon TS
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Vax » 6 listopada 2018, 14:17

Rozkręcałem kilka razy te drzwi, raz reanimowałem ten zamek, raz wymieniłem na używkę, i żadnej uszczelki sobie nie przypominam. Jedyna uszczelka to chyba ta pomiędzy blachą a drzwiami. Ta która dołem parcieje i przez to woda wlewa się do środka. Te zamki w vagach to ogólnie popelina, zamienniki to śmieci, nowe mają ceny z nasa, a używki nigdy nie wiadomo w jakim są stanie.
Vax
Signo
Signo

Region: mazowieckie
Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Seeb » 7 listopada 2018, 16:57

Dziękuje za podpowiedzi.Z własnego śledztwa też wnioskuje,że tam niema i nigdy nie było jakiejś osłony,więc sam sobie zrobiłem.Woda teraz nie kapie na zamek,do wtyczni,nie robi zwarcia i wszystko póki co działa.Moim zdaniem zamki padają od wody we wtyczce choćby,która to powoduje zwarcie.Pozdrawiam:-)
Seeb
Stella
Stella

Auto: leon2 2.0tdi
Silnik: BKD 2.0

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne