Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
misiek633 napisał(a):Tak tylko ja ściągałem juz deskę i auto było cale wybebeszone bo miałem wiadro wody w środku i wiem gdzie przecieka , na fotce zaznaczone na czerwono https://www.fotosik.pl/zdjecie/6eff4f9b8de0379a ,
tylko problem gdzie się wlewa. Auto było juz u 3 mechaników i nic. Wymieniłem szybę, uszczelnione zostalo podszybie, sprawdzone odplywy, dopiero po ściągnięciu deski wiem ze leje sie ze zgrzewów ponad podszybiem i zakończeniem przedniej szyby. Jestem bezsilny, liczyłem ze ktoś miał podobny problem i pomoże
kamil_ol napisał(a):czy do wymiany pompy ABS to wyjmuje się silnik?
miroA3 napisał(a):kamil_ol napisał(a):czy do wymiany pompy ABS to wyjmuje się silnik?
bez przesady..
demontujesz oslone silnika, kilka plastikow od filtra powietrza, obudowe z akumulatorem i wyciaga sie pompe
akurat w pq35 ( golf 5/6 i pochodne ) silnik poprzeczny, jest to proste..
masz filmy na youtube z wymiany pompy ABS w golfach czy a3 8p, wsio to samo.
misiek633 napisał(a):Dzięki za info kamil_ol sprawdzę to jeszcze i dam znać co i jak.
kamil_ol napisał(a):Ok. Tylko w Leonie 1P pompa ABS (nie pompa wspomagania hamulca) jest po przeciwnej stronie niż filtr powietrza i obudowa z akumulatorem...
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości