Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Krzywa wycieraczaka pasażera po założeniu

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Krzywa wycieraczaka pasażera po założeniu

Postprzez Przemko240 » 4 grudnia 2019, 23:59

Witam, tak jak w temacie. Mam leona 2 z 2007 r. Musiałem niestety odkręcić wycieraczkę i silniczek od strony pasażera. Po złożeniu okazało się, że wycieraczka odstaje, nie dochodzi do krawędzi co załączam na zdjęciach. Z tego co widziałem, silniczek ma specjalny bolec który musi wejść w otwór w podszybiu więc nie jest możliwe aby silniczek był przestawiony. Podczas montażu ustawiłem go w pozycję do samego końca, czyli jakby był w stanie spoczynku. Wycieraczkę zamontowałem i wyregulowałem ponieważ ma ona małą regulację, Gdy wszystko skręciłem było dobrze, wycieraczka ładnie dolegała do krańca szyby do czasu az włączyłem je aby spryskać szybę, wtedy ustawiła się tak jak jest to na zdjęciu i nie pomaga żadna jej regulacja, ciągle wraca do pozycji widocznej poniżej. Sprawdzałem vcds i był tylko błąd silniczka który był spowodowany odpięciem go i zniknął całkowicie po skasowaniu. Czy ktoś miał podobny problem ? dochodzi do tego, że wycieraczki uderzają o siebie i nie wygląda to estetycznie szczególnie gdy przesuniemy manetkę na automatyczne wycieraczki i pozostają one w trybie gotowości czyli ta prawa jest wysunięta jeszcze bardziej. Dla porównania wysyłam zdjęcie prawej i lewej strony. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Przemko240
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Problem z wycieraczką pasażera

Postprzez kotin44 » 5 grudnia 2019, 19:16

Odkrec jeszcze raz ramiona wycieraczek i zamontój ponownie- zawsze przed montaźem ramienia trzeba właczyć i wyłączyć silniczek
kotin44
Stella
Stella

Region: zagranica
Auto: Seat leon
Silnik: BVY 2.0

Postprzez lucasnufc » 9 grudnia 2019, 17:19

Proponowal bym ci nasmarowac mechanizmy wycieraczki bo bardzo prawdopodobne ze to przez to mechanizmsie zacina
Jesli to nie to to musisz przestawic ten prostokatny rowkowany metal na wieloklinie do ktorego mocuje sie ramie.

-- 9 grudnia 2019, 18:19 --

Najprawdopodobniej masz do smarowania cały mechanizm i dlatego nie dobija do konca
lucasnufc
Sport
Sport

Auto: seat LEON
Silnik: BXE 1.9

Postprzez Przemko240 » 25 grudnia 2019, 19:50

Dziękuje za porady. faktycznie nasmarowałem cały mechanizm i problem znikł.
Przemko240
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon
Silnik: ARL 1.9

Re: Krzywa wycieraczaka pasażera po założeniu

Postprzez gregorppp » 28 września 2020, 09:49

W jaki sposób naśladować ten mechanizm i w jaki sposób się tam dostać? Z góry dziękuję za pomoc?
gregorppp
Stella
Stella

Auto: LEON 1.9 TDI
Silnik: TDI pompowtryski PD

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne