Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Klapa bagażnika nie otwiera się

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Klapa bagażnika nie otwiera się

Postprzez davosdavos1 » 27 lipca 2020, 21:46

witam.
mam maly problem, otoż przy jednych z zabaw z vcdsem cos poprzestawialem ze nie dziala mi odryglowanie bagaznika z pilota. otwieram przyciskiem pilota "open" i otwiera wszystkie drzwi ale jak pociagam za znaczek w klapie to martwo. klape natomiast moge otworzyc w zablokowanym badz rozblokowanym centralnym zamku poprzez dlugie trzymanie trzeciego/srodkowego przycisku na pilocie - wowczas sie otwiera bo doposazona w automat. mysle ze cos nabroilem w kodowaniu bo juz kiedys tak zrobilem w polo 2009r przez czysty przypadek i nie moglem sobie poradzic ale w koncu przebrnąlem i za pomoca odisa polowke rozblokowalem. w seacie probem jest nieco wiekszy bo odis nie podpowiada przy dopasowaniu i kodowaniu jak to bylo w polowce, w polo bylo wszystko ladnie po polsku opisane a w seacie same cyfry i litery...
moja prosba brzmi czy moglby ktos odczytac z wlasnego seata jakie ma kodowanie krotkie i kodowanie dlugie modulu centralnego zamka (adres 46)???? albo podpowiedz gdzie przeklikalem ze nie dziala???
dane mojego seata leon 2009 przed FL, bixenon, 4szyby, szyber, kierownica-multifunkcja, tempomat, silnik bse 1.6, manual skrzynia., bez grzania dup, climatronic
bede wdzieczny za wszelkie pomocne sugestie...
...zawsze robota w dieslu bardziej uwali ci rece...
davosdavos1
Stella
Stella

Auto: LEON 1P BiXenon whit
Silnik: BSE 1.6

Reklama

Re: PROBLEM Z OTWIERANIEM KLAPY BAGAŻNIKA - nie otwiera

Postprzez doublepulsar » 8 sierpnia 2020, 17:31

Jak masz pełnego fisa to możesz sprawdzić w ustawieniach komfortu. Na razie się nie wybieram, ale jak będę przy aucie z kompem (2008) to mogę odczytać kodowanie
doublepulsar
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1P Cupra
Silnik: BWJ 2.0

Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne