Sprawdzałem też wiązkę elektryczną drzwi i jest OK.
Spotkał się może ktoś z takim przypadkiem i podpowie jak rozwiązać ten problem?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Udało mi się rozwiązać problem. Przyczyną takiego zachowania zamka było uszkodzenie jednego przewodu w wiązce (pomiędzy modułem komfortu a słupkiem) idącego do pinu 3 zamka.indzoj napisał(a):Cześć, mam problem z zamkiem tylnych prawych drzwi. Od pewnego czasu przestał zamykać, podczas zamykania nie słychać w ogóle jego pracy. Postanowiłem go wymienić i kupiłem nowy zamek. Niestety nowy zamek również nie zamyka drzwi. Sprawdziłem oba zamki podłączając je z lewej strony, stary zamek słychać że coś chodzi ale nie zamyka, natomiast nowy działa poprawnie. W VCDS-ie nie ma błędów zamka. Jedyne co udało mi się znaleźć, to w blokach pomiarowych prawy zamek ma cały czas status safe.
Sprawdzałem też wiązkę elektryczną drzwi i jest OK.
Spotkał się może ktoś z takim przypadkiem i podpowie jak rozwiązać ten problem?
Cześć, u mnie uszkodzony był przewód w kabinie gdzieś pomiędzy modułem komfortu a kostką słupka (ciężko powiedzieć dokładnie w którym miejscu, bo po wyglądzie przewód wyglądał na cały). Przewód ten był koloru niebieskiego z czarnym paskiem. W wiązce drzwi był koloru niebieskiego z żółtym paskiem i szedł do pinu 3 zamka.adasbb napisał(a):Cześć kolego, a który to dokładnie przewód był u Ciebie uszkodzony, stricte przy zamku, czy przewody między słupkiem a drzwiami (pamiętasz może kolor?) Mam identyczny problem, a na myśl o rozbieraniu całych drzwi aż mnie skręcaJeśli możesz pomóc, będę bardzo wdzięczny.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości