Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
taktiken napisał(a):- nierówna praca silnika na biegu jałowym (wskazówka obrotomierza stoi w miejscu) - słyszalne wchodzenie na wyższe i niższe tony - niezależnie czy pracuje klima, jest ECON czy OFF.
taktiken napisał(a):Czy otwarta klapa bagażnika powinna być sygnalizowana na zegarach (tak jak sygnalizowane są otwarte drzwi)?
taktiken napisał(a): drgania lusterka w kabinie (prędkości powyżej 100) - rozmywanie odbicia (hmm a może to też taka "cecha"?)
taktiken napisał(a):Czy otwarta klapa bagażnika powinna być sygnalizowana na zegarach (tak jak sygnalizowane są otwarte drzwi)?
J
taktiken napisał(a):musze sprawdzić kontrolke tempomatu
mm.max napisał(a):taktiken napisał(a):musze sprawdzić kontrolke tempomatu
Nie działa choć wg instrukcji powinna dzialać ale to nie problem chyba bo tempomatu sie czesto nie używa.
Videlec napisał(a): czytam i czytam i nie moge uwierzyc ze napisales cos takiego...
taktiken napisał(a):W temacie drgania lusterka w kabinie - drgania pojawiają sie dokładnie przy 2500 tys obrotow, niezaleznie od biegu / predkosci... Obserwujecie cos takiego u siebie?
Jedz do ASO by wgrali nowy poprawiony soft.- no i silnik, odczuwalne są wibracje na wolnych obrotach i lekkie szarpanie przy ok 2000-2500 rpm, niestety taka "uroda" BXE
black_margo napisał(a):- no i silnik, odczuwalne są wibracje na wolnych obrotach i lekkie szarpanie przy ok 2000-2500 rpm, niestety taka "uroda" BXE
grzybek napisał(a):taktiken, stary Ty to masz szczescie do tych leonow :/
taktiken napisał(a):Czy byliście ze swoimi LII w temacie lusterka w ASO? Może jakaś akcja?![]()
taktiken napisał(a):funcarver, poszło na PW - sorry ze nie public, ale to ASO jest lepsze od drugiego... a ja tu jeszcze autka naprawiam![]()
![]()
J
Makalu napisał(a):taktiken - kurcze współczuję, może te Seaty są już made in china czy jak Nie powiem! (omg)
Makalu napisał(a):może te Seaty są już made in china czy jak
funcarver napisał(a):-mialem piszczenie, trzeszczenie uszelek drzwi i tylnej klapy na nierownosciach, zgloszone w
ASO-przesmarowanie wszystkich uszczelek usuwa ten problem (przy kazdym przegladzie -
a mialem juz 3, zglaszam na wyrost i smaruja)-na I przegladzie po 5kkm (wymiana na motul) zglaszalem stukanie drzwi i klapy,
wyregulowali na zawiasach i zamkach, od tamtej pory jest ok
ScraM napisał(a):jedyny taki wkurzajace trzeszczenie to na dziurach drzwi i tylna klapa.... pracują na dziurach...
taktiken napisał(a):- dziwne skrzypienie / obijanie podczas jazdy po nierównej drodze (np. kostka) - po stronie kierowcy, (nie jest to skrzypienie plastiku)
taktiken napisał(a):Rozmawiałem z właścicielem Leo II 1.6 - uszczelki też mu świszczą od 100km/h
u mnie ją już "ustawili" - po prostu przed pojechaniem do ASO objezdzij troche okolice, znajdz jakis odcinek na ktorym ci stuka i pojedz tam z kims z serwisu. Było gdzieś na forum o "domowej naprawie"...radekm napisał(a):u mnie zaczęła odzywać się tylna kanapa
taktiken napisał(a):znajdz jakis odcinek na ktorym ci stuka i pojedz tam z kims z serwisu. Było gdzieś na forum o "domowej naprawie"...
waco napisał(a):U mnie jest teraz problem z huczeniem opon!
Wydają dźwięki jakby łożyska były do wymiany!
Okazuje się że są wyząbkowane!
mm.max napisał(a):Niech zgadnę................ Bridgestone Potenza RE050??
lukasz_tdi napisał(a):kilku tysiacach zaczela stukac dwumasowka, pozniej przekladnia kierownicza, teraz ciekla woda nie wiadomo gdzie, okazalo sie ze peknieta glowica
taktiken napisał(a):nietrzymające zgrzewy słupka - łączenie 4 blach.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości