dzisiaj 100m od zamierzonego celu przy lekkim przyspieszaniu coś strzeliło poleciał z rury czarny dym i brakło mocy. silnik na niskich obrotach pracuje normalnie, padło turbo?
Otworzyłeś w ogóle maskę? (Pytam bo teraz coraz więcej ludzi nie otwiera nawet maski żeby zobaczyć co się stało tylko gna na forum napisać posta)
Był Leon 1M FR conversion ASV->BLT 230 KM/460 Nm Było Audi S3 8P BHZ->CDLA 2.0 TFSI 360,1 HP/458 Nm Powered by COMPSPORT Bylo Audi RS5 450KM. 4.2 FSI V8 Jest Audi A1S-line 185KM - 1.4 TFSI(żono-wóz) Jest Audi RS7 600KM. 4.0 TFSI V8
no otworzyłem maskę i nawet nie miałem problemu żeby znaleźć dźwignię do otwierania coś tam chyba dymiło ale już się ciemniło i w sumie to nie wiem, może to teraz takie wrażenie przez Wasze naprowadzenie... jutro sprawdzę te rurki
ps. ja tam wole spytać mądrzejszych żeby nie "polepszyć" może prostej sprawy
Generalnie jakby Ci wybuchło turbo to miałbyś pół tylniej klapy w oleju i troche by go brakowało w silniku
PS: nie miałes kiedyś 1M i nie sprzedawałem Ci lotki na klapę?
Był Leon 1M FR conversion ASV->BLT 230 KM/460 Nm Było Audi S3 8P BHZ->CDLA 2.0 TFSI 360,1 HP/458 Nm Powered by COMPSPORT Bylo Audi RS5 450KM. 4.2 FSI V8 Jest Audi A1S-line 185KM - 1.4 TFSI(żono-wóz) Jest Audi RS7 600KM. 4.0 TFSI V8
to mój pierwszy wóz z hiszpańskim temperamentem i niemiecką technologią,
i pierwszy też ropniak więc pytań jeszcze parę mam lotki też nigdy na klapie nie miałem
[ Dodano: 11 Sierpień 2010, 19:40 ] no Panowie macie po dobrym dużym piwku rura od intercoolera wypadła, ale już więcej tego nie zrobi