Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wyciek paliwa z okolic pompy tandemowej/poziom oleju

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wyciek paliwa z okolic pompy tandemowej/poziom oleju

Postprzez peper » 8 grudnia 2012, 10:45

Panowie, tak jak w temacie dzisiaj podniosłem maskę a tam z okolic pompy tandemowej dookoła uwalone ropą, druga sprawa to poziom oleju, znów się zwiększył - dodam fakt iż DPF wywalony, 2 pompki lały więc zostały wymienione i teraz jest ok tyle , że pozostał zwiększający się poziom oleju.

Czy w tym przypadku winna jest ta nieszczęsna pompa tandemowa/vacum że poziom oleju się zwiększa?
Leon 1P 1.9 BLS
peper
Stella +
Stella +

Auto: Leon1P

Reklama

Re: Wyciek paliwa z okolic pompy tandemowej/poziom oleju

Postprzez m4rkus » 10 grudnia 2012, 21:25

Podpinam sie pod temat. U mnie też leje sie ropa z pompy. Raz próbowałem ją ratować przyklejając metalową uszczelkę na silikonie ,ale był to krótkotrwały efekt. Moje pytanie takie: Czy kupować zestaw naprawczy do pompy vacum (uszczelki ,oringi ,sprezynki itd.) za 185zl czy kupić używaną pompę w podobnej cenie? Pomóżcie bo mam dylemat.

P.S.
Silnik TDI arl ,pompa firmy LUK
m4rkus
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez SpoON » 10 grudnia 2012, 21:56

Dodam od siebie tylko ze wymieniałem swoją pompę z rocznika 2001. Pierwszym razem na pompę z 2003r. i także ciekła, następnie na pompę z 2006 roku, która także ciekła... wróciłem do swojej + nowe uszczelki i dalej cieknie ;) Także zastanawiam się nad zestawem naprawczym...
SpoON
Sport
Sport

Region: zachodniopomorskie
Auto: Leon 5F
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez peper » 12 grudnia 2012, 09:29

To że cieknie pół biedy , ale poziom oleju mi podnosi :-/ co doprowadziło do wyprucia turbo oraz samozapłonu .... nie chce już powtórki z rozrywki :) w między czasie 2 pompki wymieniłem bo lały co też mogły przyczynić się do podnoszenia stanu oleju...ale o dziwo znów się zwiększył...więc pozostaje wymiana pompy ... dzisiaj wymieniam na używkę koszt 150 zł. Więc zobaczymy jak się sprawdzi i od razu wymienię ponownie olej bo się trochę rozrzedził
Leon 1P 1.9 BLS
peper
Stella +
Stella +

Auto: Leon1P

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel