Zobaczymy co będzie dalej, auto mam od kilku tygodni, zrobiłem od zakupu około 1000km dopiero i pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło. Jak problem będzie się powtarzał częściej to będzie trzeba myśleć.
grzybek napisał(a):koszta rzędu +-1000-1200zl i spokój raz na zawsze to nie koszta....
Teoretycznie tak ale wiadomo jak to jest po zakupie auta, kasy mało a do zrobienia pewne często ważniejsze sprawy niestety są
Czyli według objaw które opisałem to nie jest to wina sprzęgła i/lub koła dwumasowego ? Wiem, że mam je do wymiany przynajmniej tak mnie poinformował sprzedający jakiś wielkich objawów nie ma, bardziej czuć sprzęgło które wyraźnie się ślizga przy ruszaniu. Nie wiem, też dokładnie jak to diagnozować, czytałem że wrzucić wysoki bieg i przyspieszać, zrobiłem tak i w sumie nic nie zauważyłem specjalnego. Nie mam też porównania bo nie miałem okazji jechać innym Leonem wtedy wiedziałbym więcej.
grzybek napisał(a):LASER, miales objaw jakbys mial sportowy wydech nawet na wolnych obrotach? jesli TAK to na bank DPF
Na wolnych obrotach właśnie było dobrze, problem był w momencie przyspieszania i to nawet delikatnego bo wolałem nie przyspieszać gwałtownie. Zobaczymy co będzie dzisiaj czy problem się powtórzy czy będzie już wszystko dobrze. Wczoraj ustąpił po ok. 10km więc myślę, że dzisiaj problem nie powinien się pojawić - dam znać. Ale skoro coś takiego się pojawiło to coś jest nie tak...