Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
johny87 napisał(a):Mi check wywalało jak turbine odcieło,............Dziwne że od takiej pierdoły zaświecił się...
miroA3 napisał(a):trzeba też pamiętać że czasem stary VCDS czy inny sprzęt diagnostyczny ( nieaktualizowany ) może nie pokazać wszystkich błędów
Kubik napisał(a):Witam,
Zapaliła mi się kontrolka check engine ale auto sprawuje się całkiem normalnie.
Po zeskanowanie Vagiem wyskoczył tylko jeden błąd.
W bloku - silnik
1139
Włącznik zamka centralnego - styk otwierania drzwi pasażera.
Nie wiem czy to ma jaki kolwiek związek z check engine.
Po skasowaniu w/w błędu gaśnie kontrolka. Wyłączając silnik i uruchamiając go ponownie sytuacja się powtarza.
Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją?
Bardzo proszę o opinię.
w jakim aucie była ta przepustnica na wydechu lub czujnik przepustnicy na wydechu i co mierzy ten czujnik?RedBool napisał(a):po potrąceniu lisa wyrwało mi kostkę od czujnika przepustnicy na wydechu
czy na zewnątrz było ponad -30*C, albo wysokość ponad 4500m npm? W Passacie B6 to EGR ma klapę, i to na plastikowym trybie, co ta klapa w nim robi? Jakie oznaczenie silnika?RedBool napisał(a): po przegonieniu po autostradzie auta ponad 220km/h i raptownym zjechaniu na parking zamarzł EGR co spowodowało ułamanie plastikowego trybu które otwiera klapę w EGR i również sadziło check.
...powiem tylko: osprzęt to nie wszystko ...RedBool napisał(a):VCDS 12.12 lub VAS PC lub ODIS (do nowszych aut), ja posiadam wszystkie z nich i nie mam problemu z diagnozą
Axee napisał(a):w jakim aucie była ta przepustnica na wydechu lub czujnik przepustnicy na wydechu i co mierzy ten czujnik?
Axee napisał(a):czy na zewnątrz było ponad -30*C, albo wysokość ponad 4500m npm? W Passacie B6 to EGR ma klapę, i to na plastikowym trybie, co ta klapa w nim robi? Jakie oznaczenie silnika?
RedBool napisał(a):Faktycznie nie doczytałem opisu kolegi Kubik, gdzie w opisie problemu podaje numer błędu
Kubik napisał(a):to co opisał Axee ma w końcu jakiś sens.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość