Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
danielrafal napisał(a):Witam. Potrzebuje wiadomości w sprawie dziwnego metalicznego stukania podczas cofania. Leon 2 1,9 TDI. Sprawa wygląda tak jadąc do przodu i hamując jest ok. ale gdy się zatrzymam i chce cofnąć i hamuje to słychać głośne uderzenie z przodu a gdy cofam dalej i znów nacisnę spokój. Objawy pojawiły się po wymianie klocków. Auto spr na stacji diagnostycznej i wszystko ok. Zaglądałem do klocków i wydawało mi się ze luz miedzy klockiem a zaciskiem jest trochę za duży i go troszkę napawałem spawarka ale wszystko na nic to samo. Poradzicie co z tym fantem zrobić
danielrafal napisał(a):Dzięki za info. bardzo dobra uwaga. Zauważyłem ze te zaciski trochę latają ale nie myślałem ze te gumy się wymienia. Dzięki raz jeszcze
warcol napisał(a):zastanawiałem się czy jeszcze nie wyciąć z puszki po konserwie kawałek blaszki i przymocować ją jakoś do klocka.
warcol napisał(a):Mówiąc o smarowaniu masz na myśli
ATE PASTA MONTAŻOWA ZACISKÓW PLASTILUBE
danielrafal napisał(a):Wymieniłem gumki na zaciskach i zeszlifowałem te napawane klocki przejechałem już 300 km nadal stuka nie wiem co mam z tymi zaciskami zrobić. Wymiana zacisków ? a może klocki do niczego ? Pomocy !
Nie jestem laik ale nie chce zaprowadzać auta do warsztatu bo mnie w h... zrobią.
danielrafal napisał(a):Klocki ATE bez kabelka były. Spróbuje jeszcze zamienić klocki zobaczymy czy coś pomorze.
danielrafal napisał(a):Problem z stukaniem skończył się tak. Zamieniłem klocki tymi dłuższymi blaszkami włożyłem w cylinder a te krótsze w zacisk i po problemie.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości