Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Silnik przerywa

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Silnik przerywa

Postprzez Kamral » 19 kwietnia 2019, 07:31

Witam. Zaczęło sie w tamtym roku jak jeszcze ciepło było i ustało wraz z nadejsciem zimniejszych temperatur. Teraz to samo, rano jak jest zimno nic mi nie przerywa. Jak wracam z pracy jak jest juz na prawde cieplo, jak np wczoraj - to przy obrotach 1600 - 1900 mocno przerywa jak trzymam rowne obroty. Nie ma zadnych blędów, co to moze byc ? czujnik jakis temperatury ? Auto mocno dymi z rana odkad je mam (3 lata) nie ubywa plynu chlodniczego
Kamral
Stella +
Stella +

Region: podkarpackie
Auto: LEON
Silnik: BKD 2.0

Reklama

Re: Przerywanie

Postprzez Rytel » 8 maja 2019, 22:44

Również zwracam się z prośbą czy ktoś miał taki problem i rozwiązał? U mnie też przerywa w ciepłe dni,jadąc wolno i trzymając równe obroty przerywa.
Rytel
Stella +
Stella +

Auto: Leon FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez davit84 » 1 września 2019, 14:10

Witam. Mam to samo. Przy jeździe na równych obrotach zauważam czasami falujaca wskazówkę obrotów. Przy przyspieszeniu, zazwyczaj łagodnym czuć delikatne szarpniecia. Na kompie 0 błędów silnik jest bez zarzutów nie dymi ani nie zużywa innych płynów. Ma ktoś jakiś pomysł?
davit84
Stella
Stella

Region: warmińsko-mazurskie
Auto: leon
Silnik: BMM 2.0

Postprzez Kamral » 16 czerwca 2020, 11:12

moj mechanik mowi, że to juz mogą sie wtryski odzywać a błedy jeszcze nie wyskakuja ale nie wiem ile w tym prawdy

-- 16 czerwca 2020, 12:12 --

Czy ktoś znalazł przyczynę ?
Kamral
Stella +
Stella +

Region: podkarpackie
Auto: LEON
Silnik: BKD 2.0

Postprzez maciej70 » 16 czerwca 2021, 12:40

U mnie przerywał podczas przyśpieszania na niskich biegach. Zacząłem tankować droższego diesla na Circle K i jakoś przeszło.
maciej70
Stella
Stella

Auto: Leon 1P
Silnik: BXE 1.9

Re: Silnik przerywa

Postprzez Cichutki91 » 6 czerwca 2022, 13:24

U mnie to samo. Ktoś coś? Czyściłem wtryski (wysłano do bosha). Niby je wyczyścili, wtryski na szczęście nie leją. Mechanik nie chciał się podjąć regeneracji, bo wiadomo jak to z pompowtryskami. Wtryski niby mieszczą się jeszcze w skalijezeli chodzi o użytkowanie. No, ale niestety problem dalej jest. Mechanik mówił, żeby lać i się nie przejmować, ale to jest tak irytujące, że masakra. Tysiak w błoto. Zapewne wtryski już siadają, ktoś potwierdzi?
Cichutki91
Stella
Stella

Region: lubelskie
Auto: Leon
Silnik: TDI pompowtryski PD

Re: Silnik przerywa

Postprzez patry2k » 8 czerwca 2022, 11:17

Mam podobnie. Przy jednostajnej jeździe przy ok 2k obrotów czuć przerywanie, delikatne szarpanie. Czy ktoś ostatnio robił coś takiego? Jaki mógłby być koszt-
1. Wyjęcia, uszczelnienia i włożenia wtrysków
2. Regeneracji
3. czy lepiej kupić używane regenerowane i po prostu wymienić? Nie chcę pakować niewiadomo ile pieniędzy...
patry2k
Stella
Stella

Region: mazowieckie
Auto: Seat
Silnik: BXE 1.9

Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel