Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
- w audi i w touranie jest to prawe nadkole samochodu.adamek55 napisał(a):gdzie to może być zamontowane?
bubolak napisał(a):Ojciec, funkcji econ nie używam nigdy, bo coś mi tam śmierdzi. Zazwyczaj mam auto, bo nie wieje mi w twarz i nie parują mi szyby. Z wypowiedzi bogdan201a wynika, że econ = zimno.
Ojciec napisał(a):Dziś sprawdziłem u siebie, tem. zewnętrzna 0'c, na panelu climy świeciła się tylko tem 22'c, nawiew na przednią szybę i twarz oraz siła nawiewu (brak napisu auto i econ) po przejechaniu niecałego km kratek leciało ewidentnie ciepłe powietrze o po kolejnym km to już było tak jakby silnik miał 90'c (w rzeczywistości wskazówka z temperatury silnika jeszcze leżała).
Po rozgrzaniu silnika (90'c) zatrzymałem się na parkingu, na luzie przy wyżej opisanym ustawieniu klimy spalanie 0,8/0,9 po przyciśnięciu econ i odczekaniu chwili spalanie dalej takie samo.
Ojciec napisał(a):barteq73, jutro jak będę gdzieś jechał sprawdzę czy i jak bardzo wzrasta spalanie na zimnym silniku, ale jeśli nawet wzrośnie to na krótką chwile tj. ok 5-9km w zależności od mrozu, tak więc średnie spalanie jakoś diametralnie nie wzrośnie a przypuszczam że nawet się tego nie zauważy
daveg napisał(a):u mnie bmn 2007 takiego cuda nie ma, sprawdziłem dzisiaj, temp. 0 st. chwilę po odpaleniu obojętnie czy na wyświetlaczu jest econ, auto, auto econ czy nic zawsze spalanie 0,6 l/h, od czego zależy czy taki podgrzewacz jest czy nie?
daveg napisał(a):u mnie bmn 2007 takiego cuda nie ma, sprawdziłem dzisiaj, temp. 0 st. chwilę po odpaleniu obojętnie czy na wyświetlaczu jest econ, auto, auto econ czy nic zawsze spalanie 0,6 l/h, od czego zależy czy taki podgrzewacz jest czy nie?
zwirek75 napisał(a):Moze chodzi o wyposazenie specyficzne dla krajów, pewnie samochody z południa Europy mogą tego nie mieć.
misiek_t napisał(a):sam byłem zainteresowany ale mam auto z 2006 i sterownik silnika prawdopodobnie nie obsłuży nowszego typu.
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość