Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Andre napisał(a):u mnie jest to cos jakby karetka na sygnale w oddali slychac to podczas spadania obrotow
olus napisał(a):napewno ten dzwik okreslisz jako chrobotanie? podchodzi pod taki basowy? jesli tak to dpf
MaGnezz napisał(a):sorry ale sam przeczytaj, temat jest o "moim" aucie wiec wiem co pisze
MaGnezz napisał(a):Tutaj mowa jest o huczeniu (nawet gdzies nagranie jest), ktorego do tej pory nikomu niestrty nie udalo sie usunac, a opowiadanie o innych dzwiekach - moim zdaniem - (moge sie mylic) tylko rozdmuchuje temat i utrudnia znalezienie tej cholernej sowy.
u mnie w OII 1.9 BXE było przez pewien czas słychać hałas podobny do karetki w oddali, ale tylko na zimnym w okolicach 1500obr/min. i powiedzmy przez 300 metrów. Potem już cisza.Andre napisał(a):i na zimnym i na gorącym.
mlody bbm napisał(a):panowie zauwazylem ze owe harczenie, chrobotanie, nie tak jak wczesniej mi sie wydawalo jest przy spadaniu z obrotow leczy przy wchodzeniu na obroty, tzn zcasem slysze to glosniej a czasem mniej, ale gdy jade na 3, i obroty wchodza z 1000 do 2000 w pewnym momencie slychac takie chrobotanie, tak by turbo o cos tarlo (ŁOTPATKI?) ale dzieje sie to tylko wtedy, pozniej nie slychac nic...
zauwazylem rowniez ze miedzy filtrem powietrza a turbo (przy turbo) jest jakis delikatny wyciek, czyli nieszczelnosc jakas ochuuu... moze to wlasnie ona wywoluje owe chrobotanie? w najblizszym czasie musze podjechac na kanal i obejrzec to od spodu gdyz od gory malo co widac, czekam na jakies sugestnie, podpowiedzi
[ Dodano: Pon 23 Mar, 2009 ]
panowie czy moze mi ktos podpowiedziec w tm temacie![]()
Powrót do Leon 2 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości